Λίγες μέρες πριν από την τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, ηθοποιός και παραγωγός ταινιών Barbra Streisand έδωσε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο περιοδικό “Variety”.
Η 75χρονη αειθαλής σταρ μεταξύ άλλων μίλησε και για την αγαπημένη της σκυλίτσα Samantha, ράτσας Coton du Tulear, η οποία πέθανε τη χρονιά που μας πέρασε σε ηλικία 14 χρόνων. Η Streisand αναφέρει για πρώτη φορά το ότι δυο από τα τρία σκυλάκια που έχει τώρα, η Miss Violet και η Miss Scarlet, έχουν κλωνοποιηθεί από τη Scarlett, με κύτταρα που πάρθηκαν από το στόμα και το στομάχι της. Και ανυπομονεί μάλιστα να δει αν εκτός από την εξωτερική τους εμφάνισή, θα κληρονομήσουν και το χαρακτήρα εκείνης.
Η κλωνοποίηση στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι κάτι ακριβό. Η τιμή για τις γάτες ξεκινάει στα 25 χιλιάδες δολάρια ενώ για τους σκύλους στα 50 χιλιάδες δολάρια.
Στη διαδικασία της κλωνοποίησης, οι ερευνητές παίρνουν το DNA από το κύτταρο ενός ζώου-δότη και το μεταφέρουν σε ένα ωάριο από το οποίο έχουν αφαιρέσει προηγουμένως τον πυρήνα. Το έμβρυο που δημιουργείται στο εργαστήριο τοποθετείται στη μήτρα ενός άλλου ζώου, το οποίο το κυοφορεί και το γεννά.
Η εν λόγω μέθοδος βρίσκει αντίθετες τις φιλοζωικές οργανώσεις που υποστηρίζουν ότι τα ζώα υποβάλλονται σε διαδικασίες επίπονες μέχρι και βάναυσες. Αλλά και αυτό να μην ίσχυε δεν είναι πολύ εγωιστικό να ξοδέψεις μια περιουσία για να δημιουργήσεις ένα ζώο την ώρα που εκεί έξω αμέτρητα άλλα περιμένουν μια ζεστή αγκαλιά που δεν την παίρνουν ποτέ;








