Μειωμένος κατά 22% ο αριθμός σκύλων που χρησιμοποιούνται σε πειράματα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μειωμένος κατά 22% είναι το 2017 ο αριθμός των σκύλων που χρησιμοποιούνται για πειράματα στα ανάλογα εργαστήρια της Μεγάλης Βρετανίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο βρετανικός κυβερνητικός οργανισμός “Home Office’s” τα σκυλιά που πήραν μέρος σε τέτοια πειράματα, μεταξύ αυτών και για την τοξικότητα διάφορων προϊόντων ήταν 3,487.

Οι άνθρωποι του οργανισμού Cruelty Free International κάνουν λόγο για κάτι θετικό που όμως θέλει πολύ αγώνα ακόμα: “Αυτή είναι αναμφισβήτητα μια νίκη. Όμως ελπίζουμε ότι η διαδικτυακές υπογραφές για να σταματήσουν τελείως τα πειράματα αυτά θα ξεπεράσουν τις 100 χιλιάδες. Αυτό θα είναι μια σοβαρή μορφή πίεσης που θα κάνει τους πολιτικούς να πάρουν τις ανάλογες αποφάσεις. Η συζήτηση παραμένει ανοιχτή”.

Η Σκοτσέζα πολιτικός και Κλινική Ψυχολόγος Lisa Cameron, γνωστή για τον αγώνα της υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, αναφέρει: “Ως έθνος που αγαπάμε τα ζώα και ιδιαίτερα τους σκύλους θα πρέπει να δείξουμε το δρόμο στους άλλους. Τα πειράματα στους σκύλους δεν έχουν ηθική και θα πρέπει να σταματήσουν. Υπάρχουν άλλες εναλλακτικές που θα πρέπει να προωθήσουμε”.

Για την ιστορία τα σκυλιά που χρησιμοποιούνται περισσότερο στα εργαστήρια πειραμάτων είναι τα Beagles.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο