Μοντέλο φωτογραφίζεται με λευκούς καρχαρίες για να δείξει ότι δεν είναι επικίνδυνοι

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ένα φωτογραφικό πρότζεκτ έλαβε χώρα στη θάλασσα των Μαλδίβων για να δείξει ότι οι καρχαρίες δεν είναι επικίνδυνοι. Η 27χρονη Irina Britanova, μοντέλο στο επάγγελμα, τόλμησε να ποζάρει κάτω από το νερό, παρέα με λευκούς καρχαρίες.

Η Irina κατάφερε και κράτησε την αναπνοή της στα 17 μέτρα βάθους και τα κατάφερε. Σε κάποιες στιγμές μάλιστα οι καρχαρίες βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής από εκείνη, η οποία δεν δίστασε και τους ακούμπησε.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο Shark Attack File, που έχει έδρα την Καλιφόρνια, το 2016 έγιναν 81 επιθέσεις από καρχαρίες σε ανθρώπους, εκ των οποίων οι 4 ήταν θανατηφόρες.

Ο λευκός καρχαρίας φθάνει σε μήκος μεγαλύτερο των 6 μέτρων (αν και κάποιες αναφορές κάνουν λόγο για μήκος μεγαλύτερο των 8 μέτρων) και ζυγίζει συνήθως μέχρι 2.240 χιλιόγραμμα. Είναι το μόνο είδος του γένους του (Carcharodon) που υπάρχει ακόμα. Οι λευκοί καρχαρίες ζουν σχεδόν σε όλα τα παράκτια και θαλάσσια ύδατα με θερμοκρασία μεταξύ 12 και 24 ° C, με μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες (Atlantic Northeast και Καλιφόρνια), τη Νότια Αφρική, την Ιαπωνία, την Ωκεανία, τη Χιλή, και τη Μεσόγειο.

Στην Ελλάδα, η μεγαλύτερη συγκέντρωση πληθυσμού παρατηρείται στις περιοχές: Κέρκυρα, Κόρινθο, παράλια Ιονίου, Αιγαίο (Θερμαϊκός Κόλπος, Θάσος, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη), μέχρι τα τουρκικά παράλια στον Βόσπορο, αλλά και στην Κύπρο.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο