Νάξος: Ξενοδοχείο θα κρατήσει κλειστό ένα παράθυρο δωματίου του για να κλωσήσει ένα γεράκι τα αβγά του

από Μυρτώ Τζώρτζου

Την περιβαλλοντική ευαισθησία τους έδειξαν οι ιδιοκτήτες ενός ξενοδοχείου στο Καστράκι Νάξου, που αποφάσισαν να μην ενοχλήσουν ένα γεράκι που κλωσά στο χώρο τους τα αβγά του.

Με την τουριστική περίοδο να έχει ήδη ξεκινήσει, οι ξενοδόχοι αποφάσισαν να κρατήσουν ερμητικά κλειστό ένα παράθυρο, για όσο χρειαστεί, μέχρι να εκκολαφθούν τα αυγά και να πετάξουν οι νεοσσοί με τη μαμά τους. Την είδηση γνωστοποίησε η περιβαλλοντική οργάνωση Naxos Wildlife Protection που επικοινώνησε με το ξενοδοχείο, και επιθεώρησε από κοντά τη φωλιά με τα τέσσερα αβγά.

«Στην εποχή που οι μπουλντόζες δουλεύουν ακατάπαυστα, το φυσικό περιβάλλον του νησιού βάλλεται ποικιλοτρόπως και όλοι προσπαθούν να καταλάβουν όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του, ένα διαφορετικό περιστατικό μας εξέπληξε ευχάριστα», έγραψε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

«…ενημερωθήκαμε για ένα γεράκι που είχε γεννήσει σε ξενοδοχείο στο Καστράκι Νάξου. Πήγαμε στο ξενοδοχείο και όντως είδαμε ένα Βραχοκιρκίνεζο (Falco tinnunculus), το οποίο κλωσούσε 4 αυγά σε κλειστό παράθυρο δωματίου. Μετά τη συζήτηση με τους ιδιοκτήτες δέχθηκαν με χαρά να κρατήσουν το συγκεκριμένο παράθυρο κλειστό και να βοηθήσουν με κάθε τρόπο και όσο χρειαστεί μέχρι να φύγουν οι νεοσσοί.

«Αυτά είναι παραδείγματα προς μίμηση και ευχαριστούμε θερμά τους ιδιοκτήτες του BlueFox Apartments για τη συνεργασία και την ευαισθησία τους.»

Όλες οι ειδήσεις της Κρήτης με το κύρος του Ράδιο Κρήτη 101.5FM | ekriti.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο