Οδηγός λεωφορείου είδε χαμένο σκύλο, τον έβαλε μέσα και τον βοήθησε να βρει το σπίτι του

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μας αρέσει να μοιραζόμαστε μαζί σας όμορφες…τετράποδες ιστορίες, ακόμα και αν είναι λίγο πιο παλιές, από όλον τον κόσμο. Γιατί δείχνουν συχνά την ενσυναίσθηση και τη μεγάλη αγάπη που έχουν πολλοί άνθρωποι στα αδύναμα πλάσματα. Και μία από αυτές είναι η ιστορία που ακολουθεί, η οποία έλαβε χώρα στο Saramäki στη Φινλανδία.

Ένας οδηγός του λεωφορείου έμεινε στην κυριολεξία έκπληκτος, όταν πλησιάζοντας στην τελευταία στάση του λεωφορείου του-τελείωνε μετά η βάρδια του- βλέποντας να επιβιβάζεται μόνο του στο λεωφορείο κανονικά ένα φιλικό και ήσυχο σκυλάκι.

Η διαδρομή τελείωνε, όπως είπαμε, όμως ο Hicham Boujlal υποδέχτηκε τον καλύτερο τελευταίο επιβάτη της βάρδιας, ένα επιβάτη που σε καμία περίπτωση δεν θα περίμενε ποτέ. Ο Boujlal οδηγούσε προς την τελευταία του στάση που δεν είχε κάποιον να περιμένει όταν παρατήρησε ένα μεγαλόσωμο, χνουδωτό σκυλί να περπατάει στην άκρη του δρόμου στο σκοτάδι ολομόναχο. Θέλοντας να το δει καλύτερα και να καταλάβει μήπως συμβαίνει κάτι, σταμάτησε και άνοιξε την πόρτα του λεωφορείου. Το σκυλί προφανώς το πήρε ως πρόσκληση για δωρεάν βολτούλα και αμέσως ανέβηκε πάνω στο λεωφορείο, κάτι που χαροποίησε αλλά και εξέπληξε τον οδηγό.

«Έτσι ανεβαίνει και μπαίνει μέσα. Και κάθισε κοντά μου», είπε ο Boujlal στο διαδικτυακό The Dodo. Παρά το γεγονός ότι ήταν ένα, κατά τα άλλα, άδειο λεωφορείο, το σκυλάκι επέλεξε μια θέση πιο κοντά στο φιλικό οδηγό που σταμάτησε και το πήρε. Δεν ήξερε όμως τι ακριβώς μπορεί να συμβαίνει με το ζώο. Ποια είναι η ιστορία του. Φαινόταν ότι είναι από σπίτι. Η συμπεριφορά του ήταν ιδιαίτερα φιλική και ήθελε παρέα.

Και έτσι τον πήγε αρχικά στο γραφείο του αμαξοστασίου των λεωφορείων. Στη συνέχεια κάλεσε ένα τοπικό καταφύγιο ζώων. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, όμως, το σκυλάκι αποδείχτηκε ιδανικός σύντροφος. «Ήταν ένας πολύ καλός επιβάτης», είπε ο Boujlal, ο οποίος προσπάθησε και αυτός μαζί με τους ανθρώπους του καταφυγίου να το βοηθήσει.

Και τα πράγματα είχαν μια ανέλπιστη εξέλιξη. Ενώ ο σκύλος βρισκόταν στο καταφύγιο, οι άνθρωποι του καταφυγίου δέχτηκαν ένα τηλέφωνο. Ο σκύλος ήταν ιδιόκτητος και είχε χαθεί. Και οι άνθρωποί του τον έψαχναν. Έτσι τον είδαν στη σελίδα του καταφυγίου,  επικοινώνησαν για να πάνε να τον πάρουν.

Τέλος καλό όλα καλά για τον τυχερό τελικά σκύλο που όμως για όλο αυτό βοήθησε ο οδηγός λεωφορείου Hicham Boujlal που ενδιαφέρθηκε όταν τον είδε έξω να περιπλανιέται στο δρόμο μόνος του και χωρίς κάποιον άνθρωπο δίπλα του. Δεν τον προσπέρασε αλλά θέλησε να κάνει κάτι για αυτόν. Στο τέλος μάλιστα της βάρδιας του.

«Είναι ένας πολύ έξυπνος σκύλος και πολύ φιλικός», είπε ο Boujlal. «Είμαι πολύ χαρούμενος που είχα αυτή την ευκαιρία να τον βοηθήσω».

Όμορφες ιστορίες. Πολύ όμορφες που πραγματικά είναι σπάνιες. Και δείχνουν ότι υπάρχουν άνθρωποι με μεγάλη καρδιά.

Εικόνες HICHAM BOUJLAL

The Dodo – For Animal People

https://www.thedodo.com/authors/stephen-messenger

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο