Μια ανάρτηση της εθελόντριας Yiota Pagrati μας επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά πόσο πoλύ πίσω είμαστε σε αυτή τη χώρα στο θέμα των ζώων. Καμία ενσυναίσθηση και καμία ευαισθησία. Όσο για την ευζωία τους; Την απάντηση δίνει η ανάρτηση αυτή, η οποία έχει να κάνει με έναν αχαρακτήριστο συμπολίτη μας, ο οποίος θεωρεί τα ζώα, και δη τα συντροφιάς, ως εργαλεία.
Σε ένα μέρος λοιπόν της Ναυπάκτου κάποιος θεώρησε έξυπνο να δέσει τον σκύλο του από μια ελιά για να τη φυλάει. Προφανώς επειδή το λάδι είναι πλέον πολύ ακριβό, ο κύριος αυτός βρήκε τη λύση. Ο σκύλος είχε δεθεί στο πουθενά, χωρίς να μπορεί να κουνηθεί, και χωρις να μπορεί να φτάνει το νερό του που ήταν μέσα σε ένα κατσαρολάκι. Για φαγητό ούτε λόγος.
Και εδώ αρχίζει η ελληνική πραγματικότητα. Ενημερώνεται για το περιστατικό το ΑΤ Ναυπάκτου, το οποίο ενημέρωσε με τη σειρά του ότι «επιλήφθηκε του περιστατικού». Πώς έγινε αυτό; Με το να πει σε αυτόν που είχε τον σκύλο να του βάλει μεγαλύτερο κουβά και να το δέσει πιο χαμηλά. Πάνε οι νόμοι περίπατο με άλλα λόγια. Αυτό μόνο και τίποτα άλλο. Και να συνεχίζει να ζει ο σκύλος μόνιμα δεμένος κάτω από τον ήλιο για να φυλάει …μια ελιά.
Έγιναν περαιτέρω ενέργειες για να σωθεί το ζώο και η τελευταία ενημέρωση θέλει τον κηδεμόνα του ζώου να έχει πάει να βάλει τσιπάκι στον σκύλο του και να έχει αποφασίσει να τον πάρει από εκεί και να τον πάει στην αυλή του σπιτιού του.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com