Νέα Φιλαδέλφεια: Πέθανε ο σκυλάκος Φάμπιο που μετά από 7 χρονια υιοθεσίας τον γύρισαν πίσω στο καταφύγιο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η ιστορία του σκυλάκου Φάμπιο είναι μια θλιβερή ιστορία, όπως είναι άλλωστε οι ιστορίες των περισσότερων αδέσποτων ζώων αλλά και πολλών δεσποζόμενων.

Ο Φάμπιο γνώρισε την πρώτη του εγκατάλειψη όταν ήταν νεαρός σκυλάκος. Μεταφέρθηκε έτσι στο καταφύγιο της Νέας Φιλαδέλφειας. Από εκεί υιοθετήθηκε το 2013. Πήγε σε ένα σπίτι όπου άνοιξε τις πόρτες τους για αυτόν δίνοντάς του μια δεύτερη ευκαιρία.

Δυστυχώς 7 χρόνια, το 2020, μετά και σε ηλικία 11 ετών, αυτοί που τον είχαν υιοθετήσει τον επέστρεψαν έτσι απλά και πάλι στο καταφύγιο. Η δεύτερη εγκατάλειψή του. Οι εθελοντές του Φιλοζωικού Νέας Φιλαδέλφειας τον πήραν και πάλι πίσω.

Και ο Φάμπιο μπήκε ξανά σε κλουβί. Είναι λυπηρό να εγκαταλείπεις το ζώο σου 7 χρόνια μετά. Να το εγκαταλείπεις σε κλουβί. Πολλά ζώα παθαίνουν κατάθλιψη καθώς τους λείπει η οικογένειά τους, τους λείπει η θαλπωρή του σπιτιού.

Στα 11 του χρόνια γύρισε πίσω στο κλουβί, ένας δυστυχισμένος σκύλος που ποτέ δεν ξεπέρασε την καχυποψία και τη δυσπιστία του σε κάθε νέο χέρι φροντίδας.

Άρχισε ένας μεγάλος αγώνας από την πλευρά των εθελοντών να του βρουν και πάλι σπίτι. Ένα σπίτι που αυτή τη φορά δεν θα τον προδώσει. Για να βγει από το κλουβί που μαράζωνε. Οι εκκλήσεις πολλές, οι κοινοποιήσεις το ίδιο. Ένας υπέροχος σκύλος που κανείς όμως τελικά δεν άνοιξε το σπίτι του για αυτόν. Υπομονετικός, τρυφερός, περίμενε 3 χρόνια σε ένα κλουβί.

Δυστυχώς, όπως ενημερώνουν οι άνθρωποι του Συλλόγου, ο Φάμπιο δεν άντεξε άλλο να περιμένει και έφυγε. Στα 14 του δεν άντεξε άλλο το κλουβί και έκλεισε τα μάτια του για πάντα. Έφυγε για κάποιους άλλους κόσμους, καλύτερους, που δεν θα τον προδώσουν.

Ο Φιλοζωικός Ν. Φιλαδέλφειας αναφέρει:

Το τελευταίο αντίο…
Απόψε θα αποχαιρετήσουμε τον Φάμπιο…
Δεν υπάρχουν τα κατάλληλα λόγια για να εκφράσουμε την οδύνη μας, για να εκφράσουμε τον πόνο και τη συντριβή μας.
Ο Φάμπιό μας δεν μένει πια εδώ…
Πέταξε ψηλά, αφήνοντας για πάντα αυτόν τον κόσμο, έναν κόσμο που του έφερε μόνο δυστυχία, έναν κόσμο που δεν μπόρεσε ποτέ να τον αγκαλιάσει με αγάπη. ..
Ο Φάμπιο γνώρισε την πρώτη εγκατάλειψη όταν ήταν νεαρός σκυλάκος.
Ήρθε στο καταφύγιο και μετά από λίγο καιρό υιοθετήθηκε.
Όμως μετά από εφτά χρόνια υιοθεσίας, η κηδεμόνας του αποφάσισε να τον επιστρέψει, έτσι απλά…
Αυτή η δεύτερη εγκατάλειψη τον τσάκισε…
Στα 11 του χρόνια γύρισε πίσω στο κλουβί, ένας δυστυχισμένος σκύλος, που ποτέ δεν ξεπέρασε την καχυποψία και τη δυσπιστία του σε κάθε νέο χέρι φροντίδας…
Πώς θα μπορούσε άλλωστε…
Ο άνθρωπος που είχε λατρέψει τον πρόδωσε με τον χειρότερο τρόπο.
Τρία χρόνια περίμενε ο Φάμπιο!
Μέσα του ήλπιζε ότι ίσως η αληθινή αγάπη να ερχόταν και για αυτόν, στο πρόσωπο ενός ανθρώπου που θα είχε την υπομονή και την τρυφερότητα να ασχοληθεί μόνο με αυτόν.
Και περιμέναμε και εμείς μαζί του με αγωνία, κάνοντας τεράστια προσπάθεια να τον βοηθήσουμε…
Αυτή η αγάπη όμως δεν ήρθε ποτέ…
Κι ο Φαμπιο κουράστηκε να περιμένει.
Δεν άντεχε να περιμένει άλλο.
Στα 14 του χρόνια ο Φαμπιο αποφάσισε να κλείσει τα μάτια του για πάντα. Ξεκουράσου Φάμπιο.
Κανείς δεν μπορεί να σε πληγώσει πλέον…
Μαζί με το τελευταίο αντίο σου χρωστάμε και μια μεγάλη Συγγνώμη γιατί δεν καταφέραμε να σου ανοίξουμε το δρόμο προς την ευτυχία όσο και να το θέλαμε.
Εμείς θα σε θυμόμαστε πάντα γελαστό και αγέρωχο έτσι ακριβώς όπως ήσουν σε αυτή τη φωτογραφία.

Αντίο

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο