Ο 6χρονος Γιώργος έδωσε τα χρήματα από τα κάλαντα για να σωθεί αδεσποτάκι χτυπημένο από αυτοκίνητο

από Μυρτώ Τζώρτζου
βοήθεια για αδέσποτο

Όταν μαθαίνουμε ότι παιδάκια έχουν βοηθήσει με οποιοδήποτε τρόπο ένα αδεσποτάκι, η αλήθεια είναι ότι συγκινούμαστε. Και αυτές οι ειδήσεις μας κάνουν αισιόδοξους ότι κάτι θα αλλάξει στο μέλλον. Έστω και λίγο.

Ο λόγος, όπως μαθαίνουμε από το ΠΡΟΚΡΙΣ Φιλοζωικο Σωματειο Προκρις,  για ένα παιδάκι 6 ετών που προσπαθεί να σώσει ένα αδεσποτάκι, την Κλεοπάτρα. Η Κλεοπάτρα, αδεσποτάκι του οικισμού Διονύσου Κερατέας του Δήμου Λαυρεωτικής, χτυπήθηκε αυτές τις μέρες από όχημα οδοποιίας κατασκευής δρόμων στην επαρχιακή οδό Κερατέας Κακής Σκάλας. Ο οδηγός του δεν σταμάτησε αφήνοντας το ζώο αιμόφυρτο στην άσφαλτο.

Η σκυλίτσα μεταφέρθηκε με μεγάλη αιμορραγία και σπασμένο πόδι σε κτηνιατρείο. Την ανέλαβε το σωματείο ΠΡΟΚΡΙΣ.

Το ζώο έκανε μεγάλες προσπάθειες για να παραμείνει στη ζωή καθώς είχε χάσει πολύ αίμα. Είχε μια τεράστια τρύπα δίπλα από τα γεννητικά της όργανα, σπασμένο πόδι και αιματώματα στην κοιλιά. Το σωματείο ανέλαβε τα έξοδα που, όπως καταλαβαίνουμε, είναι πολλά.

Και εδώ έρχεται ένα υπέροχο παιδάκι, ο μικρός Γιωργάκης, ο οποίος πηγαίνει στην πρώτη δημοτικού. Ζει στον οικισμό του Διονύσου στην Κερατέα. Ο Γιωργάκης αποφάσισε να βοηθήσει την Κλεοπάτρα και έτσι έδωσε τα χρήματα, 102 ευρώ, που συγκέντρωσε από τα κάλαντα στο φιλοζωικό σωματείο. Ο μικρός ήθελε φέτος να πάρει μπάλα ποδοσφαίρου όμως επέλεξε να μην πάρει και να βοηθήσει με τα χρήματα αυτά τη σκυλίτσα που χτυπήθηκε.

Ο Γιωργάκης μάλιστα θα ζητήσει από τον Άγιο Βασίλη να κάνει καλά την Κλεοπάτρα. Αυτό θέλει για δώρο.

Και όσο για την άτυχη σκυλίτσα, η τελευταία ενημέρωση για την κατάστασή όπως την έχει αναρτήσει η πρόεδρος του σωματείου Dimitra Vasilopoulou:

Η Κλεοπάτρα, παραμονή των Χριστουγέννων, χειρουργήθηκε. Οι γιατροί προσπάθησαν να βρουν το πρόβλημα που είχε στην κοιλιά και αυτό φαινόταν από τις εξετάσεις της. Ότι το αυτοκίνητο τη χτύπησε και την τρύπησε κυριολεκτικά ως μέσα στην κοιλιά. Οι γιατροί έραψαν την ουροδόχο κύστη και ευτυχώς τα έντερα δεν είχαν κάποιο πρόβλημα. Έραψαν και το σημείο που είχε τρυπήσει κοντά στα γεννητικά της όργανα.

Στις 28 Δεκεμβρίου η Κλεοπάτρα μας έκανε το δεύτερο χειρουργείο στο σπασμένο της ποδαράκι. Όλα πήγαν καλά και από χθες αναρρώνει. Έχει ξεκινήσει και τρώει, της τοποθετούν κρύα επιθέματα στο ποδαράκι της και ευχόμαστε η αποθεραπεία της να είναι γρήγορη! Ένα καλό ζώο που δεν δυσκόλεψε τους γιατρούς και τους φροντιστές της. Το κόστος που έχει δοθεί στην κλινική Αθηνών Πικερμίου είναι περίπου 2417 ευρώ και υπάρχει μια οφειλή που πρέπει να πληρωθεί άμεσα 1300 ευρώ χωρίς να έχουν υπολογιστεί κάποιες παραμονές, αν χρειαστούν ακόμα, οι οποίες είναι 90 ευρώ με το ΦΠΑ.

Δυστυχώς αυτό το ποσό δεν θα καταφέρουμε να το μαζέψουμε! Λίγοι άνθρωποι μας βοήθησαν και αυτό μας στεναχωρεί! Ας προσπαθήσουμε να δώσουμε όλοι από μια μικρή βοήθεια για το αδεσποτάκι της πόλης μας!

Ακόμα και ελάχιστα ευρώ είναι πολύ σημαντικά για τους εθελοντές που παλεύουν μόνοι τους. Βοηθάμε τους εθελοντές να σώζουν ζώα. Μιλήστε μαζί τους εδώ Φιλοζωικο Σωματειο Προκρις.

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο