Ο γλυκός Ιβάν ζούσε σε σπίτι αλλά πλέον ζει σε ένα κλουβί πανσιόν- Ποιος θα θελήσει να τον κάνει ξανά χαρούμενο;

από Μυρτώ Τζώρτζου
Η ιστορία του όμορφου και καλόκαρδου σκυλάκου Ιβάν από τον Ασπρόπυργο είναι μια ιστορία που δείχνει πως η μοίρα ενός ζώου-κάτι που συμβαίνει φυσικά και με εμάς τους ανθρώπους-μπορεί να αλλάξει δραματικά από τη μία στιγμή στην άλλη.
Ο Ιβάν περιφερόταν μόνος του και ψάχνοντας φαγητό στους δρόμους του Ασπρόπυργου. Ταλαιπωρημένος και νηστικός προσπαθούσε να βρει μέρος να σταθεί. Μέρος που να μην είναι ενοχλητικός, να μην τον διώχνουν, όπως γίνεται συχνά με τα αδέσποτα.
Κάποια στιγμή τον εντόπισαν εθελοντές φιλόζωοι και θέλησαν να κάνουν κάτι για αυτόν. Να τον σώσουν. Δύσκολα τα πράγματα, για όσους δεν γνωρίζουν, στους δρόμους του Ασπρόπυργου. Ελάχιστα ζώα επιβιώνουν.
Τον πήραν, τον καθάρισαν, τον φρόντισαν και τον μετέφεραν στον κτηνίατρο ώστε να δουν την κατάσταση της υγείας του. Και ξεκίνησαν τις προσπάθειες να του βρουν ένα σπίτι. Αυτό μάλιστα που τους έκανε εντύπωση από την πρώτη στιγμή ήταν ο γλυκός του χαρακτήρας. Ζώο που λέμε για σπίτι. Ζώο που δύσκολα θα επιβίωνε στο δρόμο. Ο Ιβάν ήταν σίγουρα θύμα εγκατάλειψης.
Και μετά από αρκετές προσπάθειες ο όμορφος σκυλάκος βρήκε σπίτι. Μια κυρία τον υιοθέτησε δίνοντάς του μια δεύτερη ευκαιρία.
Και η ζωή του Ιβάν έγινε όμορφη. Τέλος ο δρόμος, τέλος η αγωνία της επιβίωσης και οι κίνδυνοι. Αγκαλιές, αγάπες και ζεστασιά. Έτσι κυλούσε για κάποια χρόνια η ζωή του.
Μέχρι όμως τη στιγμή που η κυρία που τον είχε αρρώστησε σοβαρά. Η γυναίκα μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία. Ήταν μόνη, χωρίς καμιά βοήθεια. Η καθημερινότητά της δύσκολη. Ήταν αδύνατον να φροντίζει και τον Ιβάν που τόσο αγαπούσε.
Ο Ιβάν έπρεπε να πάει κάπου αλλού. Αγγελίες, κοινοποιήσεις, τα πάντα. Τίποτα. Δεν βρέθηκε κάποιος που να ενδιαφερθεί για αυτόν. Και πήγε σε πανσιόν.
Εκεί ζει τους τελευταίους μήνες. Σε ένα κλουβάκι, με μόνιμη ζωγραφισμένη την απορία στο πρόσωπό του. Τι να νιώθει άραγε; Από ένα σπίτι, με αγάπη και φροντίδα, με έναν άνθρωπο συνέχεια δίπλα του, σε ένα κλουβί μόνος…
Ο Ιβάν είναι περίπου 7 ετών και 15 κιλάκια. Είναι το τέλειο ζώο για σπίτι. Όμορφος, γλυκός, συνεσταλμένος. Αυτό που θέλει μόνο είναι να πάρει και να δώσει αγάπη.
Ελάτε να τον δείτε από κοντά. Αποκλείεται να μη λατρέψετε αυτό το γλυκό προσωπάκι!!!
Αν κάποιος θέλει τον Ιβάν, μπορεί να επικοινωνήσει είτε με τη φιλοζωική που τον έχει αναλάβει AnimAid Animal Rescue ή καλώντας στο 6944392815 Ρόη.
Ας μην τον αφήσουμε άλλο στο κλουβί.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο