Λιβαδειά: Υιοθετήθηκε και περνάει τέλεια ο μικρός Σίβα που βρέθηκε πριν λίγες μέρες πεταμένος στα σκουπίδια

από Μυρτώ Τζώρτζου
Mια από τις γνωστές φράσεις των ανθρώπων που διασώζουν ζώα, των εθελοντών, είναι αυτή που λέει “το σκουπίδι του ενός, ο θησαυρός του άλλου”.
Κάποιος πετάει σαν σκουπίδι-συχνά και μέσα στα σκουπίδια-κάποιο σκυλάκι ή γατάκι αλλά και οποιοδήποτε άλλο ζωάκι για να το ξεφορτωθεί. Για αυτόν δεν είναι τίποτα. Σκουπίδι, όπως είπαμε. Όμως κάποιος άλλος το περιθάλπει, το υιοθετεί, το φροντίζει και του χαρίζει μια υπέροχη ζωή. Το θεωρεί μοναδικό και πολύτιμο. Είναι ο θησαυρός του.
Μια τέτοια ιστορία, όπως μαθαίνουμε από τους Εθελοντές Φιλόζωους Λιβαδειάς, Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς – Animal Welfare Volunteers είναι και η ιστορία του Σίβα, ενός μικρού κουταβιού, που κάποιος τον θεώρησε στην κυριολεξία σκουπίδι και τον πέταξε στα σκουπίδια.
Ήταν γύρω στα τέλη Σεπτεμβρίου όταν οι εθελοντές ενημερώθηκαν για ένα μικρό αρσενικό κουταβάκι, το οποίο κάποιος είχε πετάξει στα σκουπίδια. Ο άνθρωπος που το εντόπισε το έβγαλε από τα σκουπίδια. Ο μικρός άρχισε να τρέχει πίσω από τα αυτοκίνητα και στη συνέχεια επέστρεφε στα σκουπίδια, εκεί που τον είχαν πετάξει. Προφανώς περίμενε να επιστρέψει αυτός που τον είχε πετάξει. Τα ζώα, και ειδικά τα σκυλιά, μένουν και περιμένουν στο χώρο εγκατάλειψης. Μήπως και…
Κάποια όμως στιγμή ο μικρούλης στο τσακ τη γλίτωσε από αυτοκίνητο που παραλίγο να τον πατήσει.
Και επειδή η Πολιτεία συνεχίζει να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες της λες και είναι ένα ανήμπορο μωρό, ποιοι καλούνται να βγάλουν το φίδι από την τρύπα; Οι άνθρωποι των φιλοζωικών φυσικά. Που είναι εθελοντές, κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε. Γιατί το ξεχνάμε συχνά, να είμαστε ειλικρινείς.
Οι άνθρωποι αυτοί ΔΕΝ είναι υποχρεωμένοι να μαζεύουν όλα τα ζώα. Δεν είναι για τίποτα υποχρεωμένοι. Το ξαναλέμε. Είναι εθελοντές.
Όμως πάντα ξεπερνάνε τον εαυτό τους. Πάντα κάνουν τα αδύνατα δυνατά να σώσουν ακόμα ένα ζώο που βρίσκεται σε ανάγκη.
Χωρίς να έχουν χρήματα, από πού να τα βρουν άλλωστε, χωρίς να έχουν χώρο, χωρίς να έχουν τίποτα οι Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς – Animal Welfare Volunteers τον πήραν το μικρούλη για να τον σώσουν. Γιατί όσο ήταν έξω στο δρόμο, ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα για αυτόν.
Ο Σίβα πήγε κάπου προσωρινά και στη συνέχεια σε σπίτι φιλοξενίας. Οι εθελοντές είχαν κερδίσει χρόνο ώστε να ψάξουν να του βρουν ένα μόνιμο σπίτι.
Το οποίο και βρέθηκε. Ο μικρός Σίβα στάθηκε τυχερός. Τέλος ο δρόμος και οι περιπέτειες.
Μια οικογένεια λοιπόν τον είδε και τον αγάπησε. Και αποφάσισε να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσει με αγάπη και φροντίδα. Χωρίς να κινδυνεύει και χωρίς να θεωρείται σκουπίδι. Οι φωτογραφίες του πριν και του μετά που ακολουθούν τα λένε όλα.
Έτσι ο μικρός είναι πλέον σπίτι του και απολαμβάνει τη σπιτίσια ζωή.
Εμείς του ευχόμαστε να έχει μια υπέροχη ζωή, με αγάπη, χάδια, αγκαλιές και πολλά πολλά παιχνίδια.
Μπράβο στους ανθρώπους που τον υιοθέτησαν. Το μεγάλο μπράβο όμως πάει στους ανθρώπους της φιλοζωικής. Αν δεν τον έπαιρναν από το δρόμο, αν τον είχαν προσπεράσει, το πιθανότερο θα ήταν ο Σίβα να μην υπήρχε σήμερα.
Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς – Animal Welfare Volunteers
Και όσο για αυτόν που τον πέταξε στα σκουπίδια να πεθάνει, δεν θα πούμε τίποτα. Είναι άλλωστε τόσο δυστυχισμένος που κάθε κουβέντα είναι περιττή.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com
Ευτυχισμένο στο σπίτι του

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο