Ο σκύλος της ήταν ο πρώτος που “μυρίστηκε” τον καρκίνο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Τη δική της μάχη κατά του καρκίνου δίνει εδώ και ένα χρόνο η γνωστή Αμερικανίδα ηθοποιός Shannen Doherty, η οποία έχει μιλήσει δημόσια πολλές φορές για το πρόβλημα της υγείας της.  Η 45χρονη Shannen, γνωστή από την εμφάνισή της ως Brenda στη δημοφιλή νεανική σειρά “Beverly Hills 90210”, μίλησε στο “Entertainment Tonight” και είπε ότι ο σκύλος της Bowie, ένα γερμανικό λυκόσκυλο, ήταν ο πρώτος που “μυρίστηκε” την ασθένειά της: “Με μύριζε με μανία όλη την ώρα και για πολύ καιρό πριν πάω να κάνω εξετάσεις στη δεξιά πλευρά του σώματός μου. Μετά τις εξετάσεις κατάλαβα ότι δεν ήταν τυχαίο. Όταν επέστρεψα σπίτι από το χειρουργείο, με μύριζε πάλι σαν τρελός στο ίδιο σημείο. Αλλά και μετά την πρώτη χημειοθεραπεία με μύριζε σε όλο μου το σώμα. Ήταν και είναι πολύ προστατευτική μαζί μου”.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα τετράποδα έχουν την ικανότητα σε ορισμένες περιπτώσεις να «μυρίζουν» τη νόσο με εντυπωσιακή ακρίβεια. Οι ομάδες ειδικών που βρίσκονται πίσω από αυτά τα πειράματα εκτιμούν πως οι σκύλοι θα δώσουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν καινούργιες διαγνωστικές τεχνικές, που θα ανιχνεύουν τον καρκίνο σε ακόμη πιο πρώιμα στάδια και θα αυξάνουν επομένως τις πιθανότητες θεραπείας.

6df46f08c687ff3c4263846a9f06f0db_L

Shannen-Doherty-Dog DohertyDog-700x525 Bowie-21 Bowie et_intv_shannendoherty_080216 Bowie-and-Shannen socialfeed-shannen-doherty-reveals-it-was-her-dog-who-first-detected-her-cancer

Shannen-Doherty-Main

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο