Ο Trump αποσύρει της ΗΠΑ από τη συμφωνία της κλιματικής αλλαγής

από Μυρτώ Τζώρτζου

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αλλάξουν πορεία σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή και η χώρα θα αποσυρθεί από την παγκόσμια συμφωνία για τον περιορισμό των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Αυτό δήλωσε ο Μάιρον Έμπελ, επικεφαλής της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA), στη μεταβατική ομάδα του αμερικανού προέδρου Donald Trump.

«(Ο Trump) θα μπορούσε να το κάνει αύριο με μια εκτελεστική διαταγή ή θα μπορούσε να το κάνει στο πλαίσιο ενός ευρύτερου πακέτου», δήλωσε ο Έμπελ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Λονδίνο. «Δεν έχω ιδέα για το χρονοδιάγραμμα».

Σύμφωνα με πηγές, η κυβέρνηση Trump έχει ζητήσει από την EPA να σταματήσει προσωρινά όλα τα συμβόλαια, τις επιδοτήσεις και τις διυπηρεσιακές συμφωνίες μέχρι να επανεξετάσει την κατάσταση.

Πριν από μερικές ημέρες, 100 Βρετανοί επιστήμονες είχαν ζητήσει από την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι, να πιέσει με αφορμή τη συνάντηση της το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ να αναγνωρίσει τους κινδύνους που πηγάζουν από την κλιματική αλλαγή και να υποστηρίξεις τις διεθνείς δράσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο