Ο Τζόι και ο Τσάντλερ εγκαταλείφθηκαν στην παραλιακή Σουνίου- Βρήκαν σπίτι και ζουν υπέροχα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η νέα χρονιά δυστυχώς μπήκε με πολλές κακοποιήσεις, θανάτους από δηλητήρια και εγκαταλείψεις ζώων. Όσο αυστηρός και αν είναι ο νέος νόμος, τα εγκλήματα σε βάρος των ζώων συνεχίζονται. Και αυτό γιατί από τη μία οι Αρχές δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία όταν βρίσκεται νεκρό και κακοποιημένο ένα ζώο και από την άλλη όσοι ξέρουν το δράστη φοβούνται να μιλήσουν. Και έτσι τα άσχημα περιστατικά γίνονται όλο και περισσότερα. Η υπόθεση του Όλιβερ από την Αράχωβα είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για αυτό.

Εμείς μια και είναι η αρχή της χρονιάς θέλουμε να σας πούμε μια όμορφη ιστορία δύο ζώων που η θετική της κατάληξη μας δίνει αισιοδοξία. Γιατί υπάρχουν και αυτές οι ιστορίες.

Και μπορεί η ιστορία αυτή να συνέβη πριν από δυο μήνες, δεν παύει όμως να είναι μια υπέροχη ιστορία.

Όπως αναφέρουν οι εθελοντές του ΕΠΑΖ-Φιλοζωικό Σωματείο Σαρωνικού ΕΠΑΖ, δυο κουταβάκια, 7 περίπου μηνών, ο Τζόι και ο Τσάντλερ, εγκαταλήφθηκαν στο Μαύρο Λιθάρι, στην Ανάβυσσο, σε ένα πολύ επικίνδυνο σημείο καθώς ήταν πολύ εύκολο να βγουν στην παραλιακή όπου το μόνο σίγουρο ήταν ότι θα τα χτυπούσε αυτοκίνητο.

Τα υπέροχα αυτά κουταβάκια ήταν πολύ φιλικά με όλους, ανθρώπους και τα άλλα ζωάκια. Ανθρωποκεντρικά, πανέξυπνα παιχνιδιάρικα και κοινωνικά, με μοναδικούς χαρακτήρες, άξιζαν το καλύτερο σπίτι. Στους δρόμους, όπως ξέρουμε, τα πράγματα είναι δύσκολα και τα ζώα δύσκολα επιβιώνουν. Οι κίνδυνοι αμέτηρητοι. Και ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο άνθρωπος.

Οι εθελοντές ξεκίνησαν ένα αγώνα να βρουν ένα σπίτι. Είτε σπίτι είτε προσωρινής φιλοξενίας είτε μόνιμο, κάτι που θα ήταν το ιδανικό. Τα εμβολίασαν, τα τσιπάρησαν, έτοιμα για τη νέα τους οικογένεια.

Τα πράγματα, όπως γνωρίζουμε, είναι πολύ δύσκολα. Αμέτρητα τα ζωάκια εκεί έξω που ψάχνουν σπίτι. Ποιο να πρωτοβρεί; Ποιο να πρωτοσωθεί;

Όμως ο Τζόι και ο Τσάντλερ στάθηκαν τυχεροί καθώς το θαύμα έγινε και βρέθηκαν υιοθεσίες για αυτά. Βρέθηκαν άνθρωποι που άνοιξαν τα σπίτια τους και τους έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία. Η χαρά των εθελοντών αλλά και όλων μας τεράστια. Σώθηκαν από το δρόμο.

Έτσι, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, τα δυο αυτά πλασματάκια ξεκίνησαν μια νέα ζωή. Χαρούμενα, ευτυχισμένα και ασφαλή.

Πίσω από τις υιοθεσίες και τις διασώσεις, κάτι που ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε, βρίσκονται οι εθελοντές, οι ακούραστοι αυτοί άνθρωποι που με τεράστια αγάπη και ενσυναίσθηση κάνουν τα πάντα για να σώσουν όσα περισσότερα ζώα γίνεται. Για αυτό βοηθάμε αυτούς τους ανθρώπους για να σώσουν όσα περισσότερα ζώα γίνεται.

Εμείς ευχόμαστε στα μικρά να έχουν μια ζωή γεμάτη αγάπη, χαρά και πολλά πολλά παιχνίδια.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Όταν ο Τζόι και ο Τσάντλερ ήταν στο δρόμο

Στα νέα τους σπίτια

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο