Υπέροχα νέα: Βρήκε ξανά σπίτι η Λούνα που κάποιοι την είχαν 4 χρόνια και τη γύρισαν πίσω στο καταφύγιο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Πόση μεγάλη χαρά είναι για τους εθελοντές όταν υιοθετείται ένα αδέσποτο ζώο. Και πόση απογοήτευση και λύπη είναι όταν μετά από λίγα χρόνια ο κηδεμόνας αυτού του ζώου αποφασίζει να μετακομίσει. Και στο νέο του σπίτι δεν χωράει πια το σκυλάκι αυτό. Και αποφασίζει να το επιστρέψει πίσω, σαν πουκάμισο που δεν του κάνει πια.

Αυτή είναι η ιστορία της Λούνας, όπως αναφέρουν οι εθελοντές της φιλοζωικής ομάδας Φοβισμένα αδεσποτάκια Νεάπολης, μιας πανέμορφης σκυλίτσας, 5 ετών.

Η Λούνα είχε σπίτι καθώς πριν από 4 χρόνια υιοθετήθηκε. Όμως κάποια στιγμή αποφάσισαν ότι δεν τη θέλουν πια. Ότι μπορούν να ζήσουν και χωρίς αυτή. Και ας έζησαν μαζί της 4 χρόνια. Για αυτούς ο χρόνος αυτός φαίνεται ότι δεν ήταν τίποτα.

Και έτσι τη γύρισαν πίσω στο καταφύγιο. Το ζώο φυσικά ήταν σε σοκ! Άρχισε να κρύβεται κάτω τραπέζια. Δεν έβγαινε όταν έβλεπε κόσμο Ήταν διστακτική. Δεν μπορούσε να καταλάβει τι της έχει συμβεί! Η απογοήτευση των εθελοντών φυσικά τεράστια. Και η απογοήτευση της σκυλίτσας ακόμα πιο μεγάλη, ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της.

Η Λούνα έπρεπε να βρει οικογένεια. Πώς θα ζούσε στο καταφύγιο μετά από 4 χρόνια σε σπίτι; Πολλά τα σκυλάκια που είναι στην ίδια μοίρα και όλα ψάχνουν για μια δεύτερη ευκαιρία. Και αυτό κάνει τη δουλειά των εθελοντών ακόμα πιο δύσκολη. Σε ποιο να πρωτοβρούν υιοθεσία; Ποιο να πρωτοσωθεί;

Όπως όμως λέμε συχνά, κάθε ζώο με την τύχη του. Και η τύχη της Λούνας της χαμογέλασε καθώς ένας υπέροχος άνθρωπος, η Σοφία, την είδε, έμαθε την ιστορία της και απλά πήγε να την πάρει. Δεν ρώτησε τίποτα, δεν ήθελε να μάθει τίποτα. Απλά να πάρει τη Λούνα και να την πάει σπίτι της να ζήσουν μαζί.

Η Λούνα πλέον έχει σπίτι. Μόνιμο σπίτι. Και, όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες, είναι στην κυριολεξία μια βασίλισσα.

Από εμάς καλή ζωή να έχει. Το αξίζει άλλωστε.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Η Λούνα όταν τη γύρισαν πίσω

Στη νέα, υπέροχη ζωή της

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο