Ωραιόκαστρο: Μαθητές φροντίζουν αδεσποτάκι έξω από το σχολείο τους- Ζήτησαν να το φροντίσει και ο Δήμος

από Μυρτώ Τζώρτζου
Τον τελευταίο καιρό, όπως διαβάζουμε στο 3o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ – Παλαιόκαστρο (ΠΕΤΡΙΝΟ) (sch.gr) παρατηρείται έντονα το φαινόμενο των αδέσποτων στην περιοχή του Παλαιοκάστρου.
Πρόκειται κυρίως για σκύλους που κυκλοφορούν ελεύθεροι δίχως τον αναγκαίο εμβολιασμό αλλά και χωρίς την απαραίτητη για την επιβίωσή τους τροφή και φροντίδα.
Προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό το οδυνηρό θέαμα, οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου σχολείου και το δεκαπενταμελές αποφάσισαν να δώσουν τέλος στην κακοποίηση και την παραμέληση των αδέσποτων ζώων.
Οι μαθητές δέχθηκαν με χαρά να δώσουν ένα χέρι βοηθείας σε αυτά τα ζώα παρέχοντάς τους τα απαραίτητα όπως νερό, τροφή και φροντίδα.
Παράλληλα με πρωτοβουλία του δεκαπενταμελούς, έγινε αίτημα στο Δήμο Ωραιοκάστρου για να επιληφθεί την ιατρική φροντίδα του Βαγγέλη, του αδέσποτου που βρίσκει καταφύγιο περιμετρικά του σχολείου μας.
Γιατί είναι τόσο σημαντική η φροντίδα των αδέσποτων ζώων από τους μαθητές;
Η ενασχόληση των μαθητών με τα ζώα είναι ένα ερέθισμα που τους βοηθά να αναπτύξουν την συναισθηματική τους νοημοσύνη, το ενδιαφέρον και την αγάπη για κάθε ζωντανό οργανισμό και να εκτιμήσουν τα οφέλη της ανιδιοτελούς προσφοράς.
Άλλωστε, κάθε πράξη αγάπης μας βοηθάει να αναπτύξουμε το καλύτερο κομμάτι του εαυτού μας.
Η Μαθήτρια
Παύλου Ελένη
Το 15-μελές του 3ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου
Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΣ

3o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ – Παλαιόκαστρο (ΠΕΤΡΙΝΟ) (sch.gr)

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο