Ουκρανία, Κίεβο: Διέσωσαν τη γάτα που παρέμενε στο αυτοκίνητο του ανθρώπου της που τον πυροβόλησαν και πέθανε

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μια ακόμη διάσωση ζώου εν μέσω πολέμου έγινε στην Ουκρανία, στο προάστιο του Κιέβου, Ιρπίν, το οποίο απέχει μόλις 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Πρόκειται για μία γάτα, της οποίας ο κηδεμόνας της πυροβολήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του και εκείνη έμεινε καθισμένη μέσα.

Εικόνες με διασώσεις ζώων από τις βομβαρδισμένες πόλεις, σε δρόμους και μέσα στα χαλάσματα είναι καθημερινές. Πολλοί, ακόμα και με κίνδυνο της ζωής τους, προσπαθούν να σώσουν αδέσποτα αλλά και δεσποζόμενα που βρέθηκαν χωρίς τον άνθρωπό τους. Είτε γιατί τα εγκατέλειψε είτε γιατί σκοτώθηκε.

Ο πόλεμος φέρνει μόνο θάνατο και δυστυχία. Δυστυχώς ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν βλέπουμε να σταματάει. Δύο μήνες από την εισβολή της Ρωσίας και οι απώλειες ανθρώπων γίνονται όλο και περισσότερες. Το ίδιο συμβαίνει και με τα ζώα, που και αυτά βιώνουν την ίδια φρίκη, στρεσαρισμένα και απεγνωσμένα σε δρόμους, καταφύγια και ζωολογικούς κήπους.

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, 5.186.744 Ουκρανοί έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου. Οι γυναίκες και τα παιδιά αντιπροσωπεύουν το 90% αυτών των προσφύγων. Περισσότεροι από 7,7 εκατομμύρια άνθρωποι έφυγαν από τα σπίτια τους, όμως παραμένουν στην Ουκρανία. Με άλλα λόγια σχεδόν τα 2/3 των Ουκρανών αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που παραμένουν στη χώρα. Μέχρι τώρα φυσικά.

Η γατούλα στις φωτογραφίες έμεινε μόνη να κάθεται στο αυτοκίνητο του ανθρώπου που την είχε και δεν ζει πια. Η φωτογραφία ανέβηκε στο Facebook. Λίγο μετά ήρθε και η ενημέρωση που μας έκανε να χαρούμε. Η γάτα διασώθηκε και βρίσκεται σε σπίτι.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο