Ουκρανία, πόλεμος: Βρέθηκε σκυλάκος με σφαίρα στο κεφάλι- Αγώνας των εθελοντών να τον σώσουν

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μεγάλος αγώνας γίνεται από εθελοντές και γιατρούς να σώσουν στην πόλη Ιβάνο-Φράνκιβσκ ένα άτυχο σκυλάκι που βρέθηκε με σφαίρα στο κεφάλι. Το ζώο μάλιστα περιφερόταν μέρες σε αυτή την κατάσταση.

Δυστυχώς, όπως όλοι γνωρίζουμε, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζεται για 53η μέρα. Η πανέμορφη πόλη της Μαριούπολης, η οποία έχει αντιμετωπίσει το κύριο βάρος της ρωσικής επιθετικότητας από την αρχή του πολέμου, είναι κατεστραμμένη. Τα βίντεο και οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν, από την ανατολική κυρίως περιοχή της πόλης, με τις κατεστραμμένες πολυκατοικίες είναι σοκαριστικά.

Νεκροί, πρόσφυγες, άνθρωποι σε απελπισία. Ο πόλεμος αφήνει θάνατο στο πέρασμά του. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι «έχει εκκαθαρίσει το σύνολο της αστικής ζώνης της Μαριούπολης από τις ουκρανικές δυνάμεις», και ότι μόνο λίγοι μαχητές παραμένουν στη μεταλλουργική μονάδα Azovstal. Το Κρεμλίνο επίσης έχει δηλώσει ότι θα καταφύγει σε πυρηνικά όπλα μόνο εάν αντιμετωπίσει μια «υπαρξιακή απειλή».

Και μέσα σε όλη αυτή την ανθρώπινη τραγωδία, έρχεται και η τραγωδία των ζώων. Και εδώ οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου από την αρχή του πολέμου είναι θλιβερές. Εθελοντές κάνουν ό,τι μπορούν. Κάποιοι μάλιστα στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τα ζώα έχασαν τη ζωή τους.

Ένας σκυλάκος έχει συγκινήσει αυτές τις μέρες. Οι φωτογραφίες του μάλιστα έχουν γίνει viral. Πρόκειται για τον σκυλάκο που αναφέραμε στην αρχή, τον Murchik, όπως τον ονόμασαν, που βρέθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι. Το ζώο περιφερόταν σε αυτήν την κατάσταση αρκετό καιρό. Οι εθελοντές που τον εντόπισαν ευτυχώς δεν δυσκολεύτηκαν να τον πιάσουν. Το ζώο ήταν τόσο πεινασμένο που έτρεξε να φάει.

Μια γυναίκα, η Люда Рой, τον πήρε και κάνοντας πολλά χιλιόμετρα, τον μετέφερε σε κλινική στην πόλη Ιβάνο-Φράνκιβσκ, 114 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Λβιβ και 452 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Κιέβου.

Γίνεται μεγάλη προσπάθεια να σώσουν τη ζωή του. Ο κόσμος έχει ανταποκριθεί πολύ βοηθώντας οικονομικά το συγκεκριμένο περιστατικό που είναι πολύ δύσκολο. Το πλάσμα αυτό υπέφερε μέρες σε αυτήν την κατάσταση. Εμείς ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας να τα καταφέρει.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο