Πόλεμος στην Ουκρανία: Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους αγκαλιά με τα κατοικίδιά τους

από Μυρτώ Τζώρτζου
Η επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανία οδεύει προς την τρίτη μέρα και όλα δείχνουν πια να ευνοούν τους Ρώσους εισβολείς που έχουν σημειώσει νίκες και προχωρούν προς την «καρδιά» του Κιέβου. Δυστυχώς οι νεκροί και από τις δύο πλευρές ανέρχονται  σε εκατοντάδες.
Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν εισέλθει στην ευρύτερη περιοχή του Κιέβου όπου διεξάγονται μάχες, κοντά στην καρδιά της ουκρανικής κυβέρνησης.
Τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι έχουν ήδη ξεριζωθεί στην Ουκρανία αφού εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, ενώ πολλές χιλιάδες έχουν ήδη περάσει σε γειτονικές χώρες, όπως στη Μολδαβία, τη Ρουμανία και την Πολωνία.
Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές. Οι άνθρωποι φεύγουν με όσα πράγματα μπορούν να πάρουν. Ιδιαίτερα συγκινητικές είναι και οι εικόνες στις οποίες βλέπουμε τους Ουκρανούς να κρατάνε αγκαλιά τα ζωάκια τους προσπαθώντας να τα σώσουν και αυτά. Πολλοί δυστυχώς δεν μπόρεσαν να τα πάρουν μαζί τους. Οι δρόμοι έχουν γεμίσει εγκαταλελειμμένα ζώα που έχουν μείνει στο έλεός τους.
Στη Ρουμανία η φιλοζωική οργάνωση Casa lui Patrocle Casa lui Patrocle – Animal Rescue ανακοίνωσε ότι θα παρέχει κτηνιατρική βοήθεια στα ζώα των ανθρώπων που εισέρχονται στη χώρα.
 Η ανακοίνωση της οργάνωσης:
Ο Σύλλογος Casa lui Patrocle Suceava ανακοινώνει επίσημα την υποστήριξη και τη βοήθεια που παρέχεται στις οικογένειες από την Ουκρανία που εισέρχονται στη Ρουμανία μέσω του Τελωνείου Siret συνοδευόμενοι από ζώα, ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥΣ.
Είμαστε στη Σουτσεάβα, 40 χλμ μακριά. στην απόσταση των συνόρων της Ουκρανίας.
Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση λύσεων για στέγαση, στέγη και κτηνιατρική βοήθεια ζώων που χρειάζονται την υποστήριξή μας, επαναλαμβάνουμε – ανεξάρτητα από το είδος (σκύλοι, γάτες, άλογα, ταύροι, βοοειδή, πουλιά).
Αυτός είναι ο πόλεμος. Δυστυχία, ξεριζωμός, απελπισία, θάνατος. Τόσοι πόλεμοι έχουν γίνει, τόσα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει και άλλοι τόσοι σακατευτεί αλλά το μάθημά μας δεν το πήραμε. Γιατί; Μία είναι η λέξη: Συμφέροντα. Και για τα συμφέροντα δεν μετράνε οι ανθρώπινες ζωές.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

 (Heidi Levine for The Washington Post/For The Washington Post)

(Valentyn Ogirenko/Reuters)

 (Salwan Georges/The Washington Post)

 (Umit Bektas/Reuters)

Casa lui Patrocle – Animal Rescue 

Casa lui Patrocle – Animal Rescue 

 Casa lui Patrocle – Animal Rescue 

 Casa lui Patrocle – Animal Rescue 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο