Παγκόσμια Ημέρα αδέσποτων: Η ανάρτηση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τη γάτα της, Καλυψώ [εικόνες]

από Μυρτώ Τζώρτζου
Ανάρτηση με αφορμή την παγκόσμια μέρα αδέσποτων ζώων έκανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Η κ. Σακελλαροπούλου υιοθέτησε πριν από περίπου 2 χρόνια μια αδέσποτη γατούλα, την Καλυψώ, από την Κάρπαθο, μετά από επίσκεψή της στο νησί. Η Καλυψώ ζει στο Προεδρικό Μέγαρο και, όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες, έχει μεγαλώσει πολύ.
Η ανάρτηση της κ. Σακελλαροπούλου:
« Κάποτε ήταν φίλοι μας, μέλη της οικογένειάς μας, σύντροφοι στις ώρες της χαράς ή και της θλίψης μας. Ώσπου, μια μέρα, διαπιστώσαμε ότι δεν χωρούν στην πιεσμένη καθημερινότητά μας. Ότι κουραστήκαμε να τα φροντίζουμε. Ότι τα βαρεθήκαμε. Ότι μεγάλωσαν πια κι έχουν περισσότερες απαιτήσεις. Και τα εγκαταλείψαμε γιατί μας δέσμευαν, μας περιόριζαν, μας επιβάρυναν. Τα αφήσαμε στην τύχη τους, όταν δεν τα σύραμε στο ιατρείο για μια εσπευσμένη και πρόωρη ευθανασία.
Χιλιάδες σκύλοι και γάτες, παρατημένοι από τα αφεντικά τους, περιφέρονται αδέσποτοι στις γειτονιές και τις εξοχές μας, αναζητώντας τροφή στα σκουπίδια μας και αντιμετωπίζοντας, πολλές φορές, τη σκληρότητα των ανθρώπων. Όσο κι αν τα φιλοζωικά σωματεία, πολλά απ’ αυτά στελεχωμένα από εθελοντές, εργάζονται καθημερινά για τη φροντίδα, τον εμβολιασμό και τη στείρωση των ζώων, τα κατοικίδια χρειάζονται τον άνθρωπο όχι μονάχα για να τα ταΐσει ή να τα περιθάλψει, αλλά και για να τους αφιερώσει λίγο από τον χρόνο του, να τα αγαπήσει. Κι εκείνα θα ανταποδώσουν με άκρα ανιδιοτέλεια την αγάπη τους, στο πολλαπλάσιο.
Σήμερα, παγκόσμια μέρα αδέσποτων ζώων, ας υιοθετήσουμε με υπευθυνότητα ένα κατοικίδιο από τα εκατοντάδες που στερήθηκαν την εστία τους. Η ευγνωμοσύνη, η σταθερότητα, η εμπιστοσύνη, που θα πάρουμε ως αντάλλαγμα, είναι δώρα ανεκτίμητα».

 Katerina Sakellaropoulou 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο