Πάτρα: Πρόσληψη δημοτικού κτηνιάτρου για τα αδέσποτα στα πλαίσια του προγράμματος «Άργος»

από Μυρτώ Τζώρτζου
Χρηματοδότηση μέσα από το πρόγραμμα «Άργος» θα διεκδικήσει ο δήμος της Πάτρας για το ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων. Πρόκειται για το χρηματοδοτικό εργαλείο μέσα από το οποίο ενισχύονται οι δήμοι της χώρας προκειμένου να υλοποιήσουν ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα για τη διαχείριση αδέσποτων ζώων και την προστασία τους.
Το επιχειρησιακό πρόγραμμα για κάθε δήμο προβλέπεται από το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την ευζωία και την προστασία των ζώων συντροφιάς. Το θέμα αυτό συζητήθηκε στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής έτσι ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες.
Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν από τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής για να διεκδικήσει ο δήμος χρηματοδότηση από το εν λόγω πρόγραμμα είναι απαραίτητη η πρόσληψη ενός κτηνιάτρου που θα αναλάβει την ευθύνη και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό.
Το θέμα της πρόσληψης κτηνιάτρου εγκρίθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και έτσι θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την υπογραφή της σύμβασης. Όπως έγινε γνωστό μέσα από τρεις προσφορές που κατατέθηκαν στις δημοτικές υπηρεσίες, το ρόλο του δημοτικού κτηνιάτρου αναλαμβάνει η Ιωάννα Γιαννακοπούλου με προσφορά λίγο μεγαλύτερη από 36.000 ευρώ για δεκαπέντε μήνες.
Σε ερωτήσεις που κατατέθηκαν από μέλη της επιτροπής που ανήκουν σε παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας απάντησε πως είχαν γίνει δύο ακόμα προσφορές και αυτή της κ. Γιαννακοπούλου κρίθηκε η πιο συμφέρουσα από οικονομικής άποψης.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέσα από το πρόγραμμα Άργος ο δήμος θα μπορέσει να αντλήσει πόρους για την προμήθεια σκευασμάτων – φαρμάκων. Πάντως, τα μέλη της αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έκαναν λόγο για μεγάλη καθυστέρηση της δημοτικής αρχής και στο θέμα της διεκδίκησης του προγράμματος.

Πάτρα | Ειδήσεις – Νέα και Εκδηλώσεις | Patras Events

Δείτε και αυτό:
Το νέο κυνοκομείο της Πάτρας είναι όπως έπρεπε να είναι όλα τα κυνοκομεία- Επίσκεψη δημάρχου – Petpet.news

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο