Ουκρανή οδήγησε 4 μέρες μέσα στους βομβαρδισμούς για να σωθεί με τα 50 σκυλιά της- Το έκανε 2 φορές

από Μυρτώ Τζώρτζου
Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, με τις φωτογραφίες από τις κατεστραμμένες πόλεις να κάνουν το γύρο του κόσμου προκαλώντας απίστευτη θλίψη. Όπως αναφέρει το News 24/7 (news247.gr) σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας στο Κίεβο που επιβλήθηκε χθες έως το το πρωί της Τετάρτης. Το πρωί της Τρίτης ακούστηκαν σειρήνες στην ουκρανική πρωτεύουσα. Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται κανονικά.
Στην πόλη Μπορισπίλ ο δήμαρχος συνέστησε σήμερα στους αμάχους να την εγκαταλείψουν λόγω των συγκρούσεων που μαίνονται. Ο δήμαρχος Βολοντίμιρ Μπορισένκο δήλωσε σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα προς τους δημότες ότι σημειώνονται μάχες στην περιοχή του Κιέβου στην οποία βρίσκεται το Μπορισπίλ.
Δεν υπάρχει ανάγκη να βρίσκεστε τώρα στην πόλη καθώς ήδη σημειώνονται μάχες στην περιοχή γύρω από αυτή. Καλώ τον άμαχο πληθυσμό να δείξει εξυπνάδα, να απευθυνθεί στο τηλεφωνικό μας κέντρο και να εγκαταλείψει την πόλη μόλις παρουσιαστεί η ευκαιρία”, σημείωσε.
Την ίδια ώρα ιστορίες ανθρώπων που προσπαθούν να σωθούν εγκαταλείποντας τη χώρα κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Σε πολλές περιπτώσεις έχουμε δει να παίρνουν μαζί τους τα αγαπημένα κατοικίδιά τους. Πώς να τα αφήσουν πίσω;
Μια τέτοια συγκινητική ιστορία είναι και αυτή της 53χρονης Olena Lukash, η οποία ζούσε σε μια εμπόλεμη περιοχή κοντά στο Κίεβο. Η ίδια είναι εκτροφέας γαλλικών μπουλντόγκ. Αποφάσισε, μην έχοντας άλλη λύση, να φύγει. Ήταν η αρχή του πολέμου. Έβαλε 20 σκυλάκια στο αυτοκίνητό της και ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι για τα σύνορα. Στην πορεία κινδύνεψε. Πέρασε μέσα από μέρη που βομβαρδίζονταν, από μέρη δύσκολα. Οδήγησε 4 μέρες συνολικά.
Έφτασε και πέρασε τα σύνορα της Πολωνίας. Όμως είχε αφήσει πίσω άλλα 30 ζώα. Πίστευε ότι ίσως τα πράγματα τελειώσουν γρήγορα και επιστρέψει για αυτά. Όμως συνέβη, όπως ξέρουμε, το αντίθετο. Τα πράγματα έγιναν χειρότερα. Η περιοχή που ζούσε ήταν πλέον επικίνδυνη.
Όμως το ρίσκαρε. Πήγε ξανά στην Ουκρανία αυτές τις μέρες. Το χωριό της καταληφθεί πλέον από Ρώσους στρατιώτες. Με μεγάλη προσοχή κατάφερε το ακατόρθωτο. Πήρε τα υπόλοιπα σκυλιά και έφυγε πάλι για τα σύνορα. Και τα κατάφερε και τη δεύτερη φορά.
«Τα σκυλιά μου είναι τα παιδιά μου. Είμαι εκτροφέας 30 χρόνια γαλλικών μπουλντόγκ. Στην αρχή πίστεψα ότι δεν θα γίνουν τόσο άσχημα τα πράγματα. Τώρα είμαι σε ασφαλές μέρος στην Ευρώπη μαζί με τα σκυλάκια μου».
 Πληροφορίες από: UK Home | Daily Mail Online

ΕΙΚΟΝΕΣ: Kennedy News and Media

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο