Πειραιάς: Φορτηγάκι χτύπησε και σκότωσε τον σκυλάκο Μπούλη, μασκότ της Πλατείας Κοραή

από Μυρτώ Τζώρτζου

Τα αδέσποτα ζωάκια, δεν θα σταματήσουμε να το λέμε, ακόμα και αν κάποιοι τα φροντίζουν, δεν παύουν να κινδυνεύουν από αμέτρητους κινδύνους έξω στους δρόμους. Για αυτό όταν θέλουμε να υιοθετήσουμε ένα ζωάκι, μη σκεφτόμαστε «αυτό δεν έχει ανάγκη, το προσέχουν». Όλα έχουν ανάγκη όσο και να τα προσέχουν. Όσο και να τα αγαπούν. Ο δρόμος είναι δρόμος και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα γίνει τίποτα. Τα αδέσποτα σήμερα είναι αύριο δεν είναι. Ελάχιστα καταφέρνουν να επιβιώσουν έξω.

Αφορμή για αυτό η ανάρτηση της εθελόντριας Katerina Spania, η οποία μας ενημερώνει για το θάνατο ενός γνωστού αδέσποτου σκυλάκου της πλατείας Κοραή στον Πειραιά. Πρόκειται για τον Μπούλη (ή Βίκο ή Μπέικον ή δήμαρχο), ένα φιλικό και καλόκαρδο αδεσποτάκι το οποίο χτυπήθηκε καθώς έκανε τη βόλτα του από φορτηγάκι πάνω στην πλατεία Κοραή.

Ο Μπούλης ήταν η μασκότ της πλατείας. Μεγάλος σε ηλικία, τον φρόντιζαν πολλοί ώστε να μην του λείψει τίποτα. Του έλειπε όμως το πιο βασικό, ένα σπίτι. Δυστυχώς ποτέ δεν βρήκε κάποιο σπίτι. Έτσι  πέθανε στο δρόμο, εκεί που ζούσε. Και με τόσο άσχημο τρόπο.

Οι άνθρωποι που τον γνώριζαν είναι πολύ στενοχωρημένοι για τον άδικο θάνατό του. Ο οδηγός του φορτηγού φυσικά δεν γύρισε να δει τι έκανε και έφυγε. Μαθαίνουμε ότι έχει γίνει μήνυση. Εμείς ευχόμαστε να βρεθεί και να τιμωρηθεί.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Dt 9 Νοεμβρίου, 2022 - 4:10 πμ

Κάθε φορά που περνούσα από την πλατεία Κοραή, τον χαϊδευα , του μιλούσα και εκείνος με κοίταζε στα μάτια και μου έγλυφε το χέρι. Ήταν ένας άγγελος ο Μπούλης μας . Τον τελευταίο μήνα τον έψαχνα και ανησυχούσα, αλλά ήθελα να ελπίζω ότι οι άνθρωποι που τον φρόντιζαν , ίσως τον φιλοξενούσαν κάπου . Δυστυχώς, έμαθα σήμερα από εσάς ότι ο Μπούλης έφυγε έτσι άδικα. Έκλαψα, δεν το κρύβω. Δεν του άξιζε, όπως δεν αξίζει σε κανένα αδεσποτάκι αυτή η ζωή και αυτό το τέλος. Ο Μπούλης μας ήταν ένα υπέροχο πλάσμα γεμάτο καλοσύνη. Ελπίζω να βρεθεί αυτός που τον σκότωσε και δεν μπήκε καν στον κόπο να σταματήσει και να τον βοηθήσει . Ο Μπούλης θα λείψει σε όλους όσοι τον γνώριζαν και τον αγάπησαν. Καλό ταξίδι ψυχή μου , δε θα σε ξεχάσουμε.

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο