Ν. Βύσσα Ορεστιάδας: Έβαψαν για πλάκα με μπογιά ένα αδέσποτο σκυλάκι

από Μυρτώ Τζώρτζου

Οι κίνδυνοι που έχουν τα αδέσποτα ζώα στους δρόμους είναι αμέτρητοι. Τα άσχημα περιστατικά που τους συμβαίνουν επίσης αμέτρητα. Και για τα περισσότερα αιτία είναι ο άνθρωπος. Ο άνθρωπος που φέρεται στους αδύναμους με το χειρότερο τρόπο κάνοντας επίδειξη της δύναμής του. Χωρίς ίχνος συμπόνοιας τους προκαλεί πόνο. Συχνά τα κακοποιεί για να γελάσει απλά.

Αφορμή για αυτά ένα συμβάν που έλαβε χώρα αυτές τις μέρες στη Ν. Βύσσα Ορεστιάδας. Όπως αναφέρει η εθελόντρια Lena Lia βρήκε, όπως βλέπετε και στις πιο κάτω φωτογραφίες, ένα από τα αδέσποτα σκυλάκια που φροντίζει βαμμένο με κόκκινη μπογιά.

Δυστυχώς δεν είναι το πρώτο περιστατικό όπου κάποιος βάφει ένα ζώο. Πολύ συχνά βλέπουμε ανάλογα περιστατικά, στα οποία, τις περισσότερες φορές, εμπλέκονται μικρά παιδιά ή έφηβοι.

Το να κάνεις κάτι τέτοιο σε ένα απροστάτευτο πλάσμα για να γελάσεις και μόνο, για να σπάσεις πλάκα, είναι δείγμα έλλειψης πολιτισμού. Και στη χώρα μας έχουμε έλλειψη πολιτισμού. Μας λείπουν η ευαισθησία για τον διπλανό μας, το νοιάξιμο, η ενσυναίσθηση. Είναι καιρός το Κράτος να το λάβει αυτό μια φορά στα σοβαρά. Και να εντάξει στα σχολικά μαθήματα, κάτι για το οποίο φωνάζουν χρόνια οι φιλοζωικές και άλλοι πολίτες, το μάθημα που θα αφορά την οικολογία, τα ζώα και ειδικά τα αδέσποτα.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο