Περού: Δεν υπάρχουν χρήματα για τα ζώα των ζωολογικών κήπων που πεινάνε

από Μυρτώ Τζώρτζου

Τα πράγματα αυτόν τον καιρό με την ξαφνική επιδημία δεν είναι μόνο άσχημα για τους ανθρώπους αλλά και για τα ζώα. Και όταν λέμε ζώα, δεν εννοούμε μόνο τα αδέσποτα. Αλλά και τα ζώα κτηνοτροφίας και αυτά των ζωολογικών κήπων.

Δυστυχώς πολλοί ζωολογικοί κήποι σε αρκετές χώρες του κόσμου έχουν μεγάλο πρόβλημα και τα ζώα κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία. Κόσμος δεν πηγαίνει και τα έσοδα έχουν μηδενιστεί. Και τα ζώα, όπως πάντα, έρχονται τελευταία στη λίστα κάθε κράτους. Συχνά δε αφήνονται στη μοίρα τους.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στη χώρα του Περού. Για παράδειγμα σε ένα ζωολογικό κήπο Amazon Shelter στη Λίμα οι τροφές των ζώων τελειώνουν σε λίγες μέρες και κανένας δεν ξέρει τι θα γίνει. Οι υπάλληλοι που τα φροντίζουν κάνουν έκκληση στην κυβέρνηση να δει το θέμα.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί σε όλη τη χώρα που έχει 140 κέντρα εκτροφής και ζωολογικούς κήπους. Σε μερικά από αυτά οι τροφές ήδη έχουν τελειώσει.

“Πρέπει η Πολιτεία να θυμηθεί αυτές τις ώρες και τα άγρια ζώα. Διαφορετικά ή θα πεθάνουν από την πείνα ή θα πρέπει να θανατωθούν “, θα πει η 63χρονη Magali Salinas, η ιδρύτρια του Amazon Shelter. Η Salinas εδώ και 15 χρόνια κάνει τεράστιο έργο έχοντας βοηθήσει αμέτρητα τραυματισμένα ζώα που σώθηκαν από τους λαθροκυνηγούς.

Το Περού είναι μία από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής που έχει πληγεί περισσότερο από τον ιό. Οι ζωολογικοί κήποι εκεί έχουν πάνω από 4000 άγρια ζώα.

FRANKLIN BRICEÑO, Associated Press

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Περού: Δεν υπάρχουν χρήματα για τα ζώα των ζωολογικών κήπων που πεινάνε – My Blog 14 Μαΐου, 2020 - 7:59 πμ

[…] (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = 'https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.11&appId=1599113760134736'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); petpet.news […]

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο