Πέθανε η γάτα του και θα στείλει τις στάχτες της στο διάστημα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ένας πρώην Αμερικανός υπάλληλος της NASA, ο Steve Munt, έχασε πρόσφατα τη γάτα του, τον Pikachu, από παγκρεατίτιδα. Και παρόλο που έχει και άλλες γάτες, ο Pikachu, ήταν η μεγάλη του αδυναμία. Έτσι αποφάσισε να κάνει κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Να στείλει ένα μέρος από τις στάχτες της στο διάστημα. Έτσι ξεκίνησε διαδικτυακή καμπάνια για να μαζέψει για αυτό χρήματα. Το ποσό μάλιστα που ζητάει είναι 5,000 δολάρια.

“Για εμένα αυτό είναι κάτι ανακουφιστικό. Θα κοιτάω ψηλά και θα σκέφτομαι ότι είναι κάπου εκεί. Το ίδιο θα νιώθουν και άλλοι που τον γνώρισαν και τον αγάπησαν. Δεν το βλέπω αυτό ως κάτι επιπόλαιο, θα πει ο ίδιος στο The Lake Oswego Review. 

Και όσο για το αν θα τα καταφέρει, η διαδικτυακή σελίδα Space.com αναφέρει ότι αν συγκεντρωθούν 5000 δολάρια, αυτό μπορεί να γίνει.

Μέχρι τώρα το ποσό που έχει συγκεντρωθεί είναι 2.240 δολάρια. Πρόκειται μάλιστα για την πρώτη γάτα στον κόσμο που θα σταλούν οι στάχτες της στο διάστημα με πύραυλο. Αυτό θα γίνει σε 15 μήνες.  Από την άλλη μέχρι τώρα έχουν ήδη σταλεί με την ίδια διαδικασία δυο σκύλοι.

Ο Pikachu, όπως είπαμε, θα είναι η πρώτη γάτα, της οποίας οι στάχτες θα σταλούν στο διάστημα. Από την άλλη ή πρώτη ζωντανή γάτα που έχει σταλεί στο διάστημα ήταν η Felicette, από τη Γαλλία. Αυτό συνέβη το 1963. Η γάτα στάλθηκε με τον πύραυλο Veronique AGI και επέστρεψε μετά από λίγο ζωντανή.

https://www.gofundme.com/lovingPikachu

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο