Πέθανε η γηραιότερη πολική αρκούδα σε αιχμαλωσία στις Ηνωμένες Πολιτείες- Τα ζώα δεν είναι εκθέματα

από Μυρτώ Τζώρτζου
πολική αρκούδα

Σε ευθανασία υποβλήθηκε μια πολική αρκούδα στο ζωολογικό κήπο του Κάνσας Σίτι, κάτι που ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι στα social media. Πρόκειται για την αρκούδα με το όνομα  Berlin, 33 ετών, η οποία ήταν η γηραιότερη πολική αρκούδα σε αιχμαλωσία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Berlin, όπως ανέφερε ο ζωολογικός κήπος, ήταν άρρωστη με υπέρταση και νεφρική ανεπάρκεια, και τον τελευταίο καιρό η υγεία της είχε επιδεινωθεί.

Η αρκούδα γεννήθηκε στο ζωολογικό κήπο του Σινσινάτι στις 11 Δεκεμβρίου 1989, μόλις ένα μήνα μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Αυτός ήταν και ο λόγος για το όνομά της. Πέρασε από διάφορους ζωολογικούς κήπους και κατέληξε στο Κάνσας Σίτι.

Το ζώο ήταν το αγαπημένο όλων εκεί στο ζωολογικό κήπο με το προσωπικό να την περιγράφει ως «έξυπνη και αυθάδης».

Η αρκούδα δυστυχώς είχε την ατυχία να ζήσει σε μια φυλακή όπου αποτελούσε έκθεμα για τους επισκέπτες. Αυτή είναι η αλήθεια για όλους τους ζωολογικούς κήπους. Δεν υπάρχει καλή ζωή σε ένα ζωολογικό κήπο.  Ο θάνατός της δεν επήλθε τώρα αλλά είχε ξεκινήσει από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι της στην αιχμαλωσία.

Είμαστε απολύτως αντίθετοι με ό,τι έχει να κάνει με τη σκλαβιά ενός ζώου. Τα ζώα δεν είναι εκθέματα ούτε αντικείμενα για να περνάμε εμείς καλά. Τα ζώα ανήκουν στη φύση και εκεί θα πρέπει να μένουν. Ο μόνος τρόπος για να σταματήσουμε τον εγκλεισμό των ζώων και τη χρησιμοποίησή τους ως εκθέματα είναι ένας: Να σταματήσουμε να πηγαίνουμε σε αυτά.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

 PHOTO: KANSAS CITY ZOO

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο