Το σκυλάκι που λένε ότι είναι από «τα πιο άσχημα της Βρετανίας» βρήκε σπίτι που το θεωρεί όμορφο

από Μυρτώ Τζώρτζου
ugly dog

Κανένα ζώο δεν είναι άσχημο. Αυτό είναι κάτι που θα το λέμε συχνά γιατί ακόμα και πολλοί άνθρωποι που είναι φιλόζωοι συχνά κάνουν διαχωρισμό στα ζώα αποκαλώντας κάποιο άσχημο και κάποιο άλλο όμορφο. Όλα είναι όμορφα με το δικό τους το καθένα τρόπο.

Η σκυλίτσα στις πιο κάτω φωτογραφίες λέγεται Peggy και βρίσκεται στο ανατολικό Yorkshire της Αγγλίας.  Είναι μόλις τεσσάρων χρόνων και πρόκειται να πάρει μέρος σε διαγωνισμό. Η μαμά της, η Holly Middleton, την υιοθέτησε όταν ήταν 6 μηνών . Ήταν το τελευταίο σκυλάκι του εκτροφείου που δεν το έπαιρνε κανείς λόγω της ιδιαίτερης εμφάνισής του. Η Holly μάλιστα παραδέχτηκε ότι ένας από τους λόγους για τον οποίο αποφάσισε να την υιοθετήσει ήταν γιατί τη λυπήθηκε λίγο. Όμως δεν πιστεύει ότι είναι άσχημη.

Η Peggy διεκδικεί το βραβείο του πιο άσχημου σκύλου στη Μεγάλη Βρετανία. Και ο λόγος που την πήγε η Holly για να συμετέχει στο διαγωνισμό ήταν να δείξει ότι παρόλο που ο κόσμος τη θεωρεί άσχημη, εκείνη τη λατρεύει και τη βρίσκει όμορφη. «Κανένα από τα ζώα που θα είναι στο διαγωνισμό δεν είναι άσχημο. Οποιδήποτε από αυτά τα “άσχημα” για τους άλλους ζώα θα μπορούσα να το υιοθετήσω. Γιατί για εμένα είναι όλα όμορφα».

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την ParrotPrint.com, η οποία θα προσφέρει ένα επαγγελματικό makeover και μια επαγγελματική φωτογράφηση του ζώου.

Η Holly έχει πάει και σε άλλους διαγωνισμούς την Peggy αλλά δεν έχει κερδίσει κάποιο βραβείο. Νιώθει περήφανη για αυτή και κάνει λόγο για τον υπέροχο χαρακτήρα της και ότι η σκυλίτσα έχει γίνει η καλύτερη φίλη του μικρότερου παιδιού της. «Είναι ήρεμη και χαλαρή. Η τέλεια παρέα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Peggy είναι ότι τους χειμερινούς μήνες, λόγω του ότι δεν έχει τρίχωμα, κρυώνει. Αλλά αυτό εύκολα λύνεται καθώς τη σκεπάζουν με κουβερτούλες και την ντύνουν με ζεστά ρουχαλάκια. Το καλοκαίρι επίσης πρέπει να βάζει και εκείνη αντιηλιακή προστασία καθώς μπορεί να πάθει από τον ήλιο εγκαύματα.

«Είναι ό,τι χρειαζόταν στο σπίτι μας», καταλήγει η Holly και ποιος μπορεί να διαφωνήσει;

Φωτό: HullLive/Donna Clifford

Πηγή: Mirror

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο