Αριδαία: Σκυλάκος που έζησε στο δρόμο και στο καταφύγιο, βρήκε στα 8 του χρόνια σπίτι στη Γερμανία

από Μυρτώ Τζώρτζου
αδέσποτος σκύλος

Μια όμορφη ιστορία ενός αδέσποτου σκυλάκου που είχε happy end αναφέρουν οι εθελοντές του Σύλλογος Φίλων Ζώων Αριδαίας “Η Ελπίδα” – Society Of Animals Friends | Aridaía και πραγματικά δεν μπορούμε παρά να νιώσουμε μεγάλη χαρά.

Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Ζαροφρύδης. Ο Ζαροφρύδης, όπως τον λένε, είναι ένας γλυκός σκυλάκος με απίστευτη φάτσα σαν καρτούν και με βλέμμα που σε κάνει να λιώνεις που ζούσε αδέσποτο κουτάβι για δύο χρόνια στους δρόμους της Αριδαίας στην Πέλλα. Ένα κουτάβι σαν τα αμέτρητα άλλα ζώα, όλων των ηλικιών, που βρίσκονται εκεί έξω και προσπαθούν να επιβιώσουν. Και που έχουν να αντιμετωπίσουν πόσους κινδύνους, με πρώτο και μεγαλύτερο κίνδυνο τον άνθρωπο.

Αυτά τα δύο χρόνια ο σκυλάκος δεν κατάφερε να συγκινήσει κάποιον και να τον πάρει σπίτι του. Συνέχιζε να είναι αδέσποτος και να περιπλανιέται στους δρόμους. Στη συνέχεια μπήκε στο καταφύγιο όπου έζησε 5-6 χρόνια σαν αδέσποτος, αυτή τη φορά, του καταφυγίου.

Είχε αρχίσει πλέον να μεγαλώνει. Κάθε μέρα που περνούσε ήταν όλο και πιο δύσκολα τα πράγματα για υιοθεσία. Δυστυχώς στη χώρα μας τα μεγάλα ζώα δύσκολα και σπάνια υιοθετούνται. Και μένουν για πάντα στα αζήτητα. Και πεθαίνουν μια μέρα είτε στο δρόμο είτε στο κλουβί κάποιου κυνοκομείου.

Η προσφορά των φιλόζωων ανθρώπων και των εθελοντών του εξωτερικού είναι τεράστια στο θέμα της υιοθεσίας των αδέσποτων της χώρας μας. Και αυτό γιατί για τους περισσότερους δεν παίζει ρόλο η ηλικία ή το φύλο. Αν έχει μπλε μάτια ή όχι. Αν είναι λευκό ή μαύρο. Και αυτό είναι άλλωστε η πραγματική φιλοζωία.

Ο Ζαροφρύδης στα 8 του χρόνια δεν έλπιζε και πολλά. Πέρα από ένα θαύμα. Που έγινε και άλλαξε όλη του η ζωή. Γιατί κάποια οικογένεια από τη Γερμανία αποφάσισε να τον υιοθετήσει και να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. Να ξεκινήσει στα 8 του χρόνια να ζει όπως αρμόζει σε κάθε πλάσμα. Ευτυχισμένος, ασφαλής και χαρούμενος.

Έτσι ετοιμάστηκαν όλα και ο γλυκός σκυλάκος βρίσκεται πλέον στο νέο του σπίτι. Μακριά από τους δρόμους και τα κλουβιά των καταφυγίων. Και, όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες του Συλλόγου Φίλων Αριδαίας, η «Ελπίδα», ζει μια τέλεια ζωή.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο