Αιμορραγούσε 5 ώρες χτυπημένος στην Πειραιώς, αβοήθητος και με κομμένη ουρά- Τον έπιασαν τελικά εθελοντές αλλά δεν τα κατάφερε

από Μυρτώ Τζώρτζου
Τα περιστατικά διάσωσης ζώων που βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο δυστυχώς δεν έχουν όλα αίσιο τέλος. Είτε γιατί τα ζώα είναι πάρα πολύ σοβαρά άρρωστα ή χτυπημένα είτε γιατί βρίσκονται για ώρες χάλια στο δρόμο, δεν τα βοηθάει κανείς και οι εθελοντές, όταν ενημερώνονται, πηγαίνουν αλλά είναι πλέον αργά.
Για ένα τέτοιο περιστατικό μας ενημερώνουν οι εθελοντές της Alma Libre – Hellenic Animal Rescue, οι οποίοι κλήθηκαν να κάνουν μια διάσωση που τους στενοχώρησε αφάνταστα, όπως και εμάς εδώ. Από τα πιο θλιβερά και στενάχωρα πράγματα των ημερών.
Βραδινή ώρα και μετά από αλλεπάλληλα περιστατικά η Alma Libre έλαβε μια επείγουσα κλήση για βαριά τραυματισμένο γάτο στην Πειραιώς, στο κέντρο της Αθήνας, οποίος είχε ξεριζωμένη ουρά και ακατάσχετη αιμορραγία. 
Άμεσα οι εθελοντές της Elen Konte και Kostas Garef πήγαν στο σημείο όπου τους περίμενε η φίλη της ομάδας Iro Armaou, που παρέμενε στο σημείο για να μη χάσει το γατούλη από τα μάτια της.
Μέσα στην άσφαλτο της Πειραιώς είδαν την κομμένη ουρά του και αντίκρυσαν αίματα παντού γύρω. Προφανώς, όπως αναφέρουν, το ζώο είχε χτυπηθεί και κατακρεουργηθεί από διερχόμενο αυτοκίνητο στην προσπάθειά του να διασχίσει την Πειραιώς. Και ότι είχε εγκαταλειφθεί στη μοίρα του. Πέρασαν τον χτύπησαν και έφυγαν κανονικά.
Είδαν το γάτο να κρύβεται τρομοκρατημένος κάτω από ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο και να μετακινείται αντιδρώντας επιθετικά στην όποια προσέγγιση.
Με συντονισμένες κινήσεις οι διασώστες, φράζοντας τα επικίνδυνα σημεία εξόδου του προς το δρόμο ταχείας της Πειραιώς, έκαναν μπλοκ. Με μια απόχη και με μεγάλη προσοχή κατάφεραν να τον ασφαλίσουν με λεπτές κινήσεις κάτω από το αυτοκίνητο.
Κατόπιν τον μετέφεραν άμεσα σε ντρόπερ και εσπευσμένα τον πήγαν στο Κτηνιατρικό Κέντρο Πειραιά που δέχθηκε επειγόντως το περιστατικό.
Οι εθελοντές αναφέρουν ότι είχαν πληροφορηθεί ότι ο γάτος ήταν χτυπημένος και στην κατάσταση αυτή ακατάσχετης αιμορραγίας πάνω από 5 ώρες και ΚΑΝΕΙΣ, ενώ πολλοί τον είχαν δει, δεν είχε κινητοποιηθεί να τον βοηθήσει. Μέχρι που η Iro Armaou, τυχαία περνώντας, τον είδε μέσα στα αίματα και μαζί με δυο παιδιά που δούλευαν σε διπλανό μαγαζί τους ενημέρωσαν.
Ο γατούλης, ένας πανέμορφος γίγαντας, έλαβε όλες τις απαραίτητες πρώτες βοήθειες και όλο το βράδυ έδωσε μεγάλη μάχη. Πέρα από το αίμα που είχε χάσει, από τις ακτινογραφίες, διαπιστώθηκαν δείγματα διαφραγματοκήλης και πνευμονοθώρακα. Μπήκε άμεσα στο οξυγόνο.
Δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Δεν άντεξε. Οι εθελοντές που τόσο πάλεψαν για αυτόν, παρόλο που ειδοποιήθηκαν αργά, νιώθουν μεγάλη λύπη. Και αναφέρουν:
«Όμως η μάχη ήταν άνιση.
Δεν άντεξε. Έφυγε.
Έφυγε, για έναν καλύτερο κόσμο, και κάπου εκεί πάνω θα στέκεται τώρα μεγαλοπρεπής, αυτός ο υπέροχος γίγαντας.
Τιμής ένεκεν και εις μνήμην.
Η μάχη πάντα θα συνεχίζεται».
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο