Πέθανε στα 20 του το γιγαντιαίο Πάντα που ζούσε στο ζωολογικό κήπο του Μέμφις- Ψάχνουν την αιτία θανάτου του

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μια δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε ο ζωολογικός κήπος του Μέμφις στις Ηνωμένες Πολιτείες και αφορά ένα από τα δύο γιγαντιαία Πάντα που φιλοξενούσε, τον Le Le, ο οποίος πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 25 ετών. Το γιγαντιαίο Πάντα βρέθηκε νεκρό από τους ανθρώπους του ζωολογικού κήπου.

Το όνομά του Le Le μεταφράζεται σε happy happy, όμως δεν ξέρουμε πραγματικά πόσο happy ήταν στην πραγματικότητα ένα ζώο φυλακισμένο.

Από τη μεριά του ο ζωολογικός κήπος ανέφερε: «Ο Le Le ήταν μια χαρούμενη αρκούδα που της άρεσε να τρώει μήλα και να χαλαρώνει σκεπασμένη με φύλλα μπαμπού. Είμαστε λυπημένοι που ανακοινώνουμε το θάνατό του. Ήταν ένας φιλικός χαρακτήρας, ένα αξιολάτρευτο πλάσμα και ο αγαπημένος όλων εδώ στο ζωολογικό κήπο καθώς τον φροντίζαμε πολλά χρόνια.  Ο Le Le δεν ήταν μόνο αγαπητός εδώ αλλά και σε όλη την πόλη του Μέμφις καθώς τα τελευταία 20 χρόνια είχαν περάσει αμέτρητοι επισκέπτες να τον δουν από κοντά. Ήταν ένας υπέροχος πρεσβευστής της ράτσας του και ένα σύμβολο της φιλίας μας με την Κίνα».

Σύμφωνα με το κανάλι Fox 13 το ζώο δεν είχε δείξει σημάδια αρρώστιας.  Μόνο τις τελευταίες ώρες που δεν έτρωγε πολύ λόγω ενός πόνου που είχε στο στομάχι. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον κτηνίατρο που τον είδε, είχε αρχίσει να ανακάμπτει. Μετά το θάνατό του οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου είπαν ότι θα ψάξουν να βρουν την αιτία θανάτου του. Ο Le Le ήταν ένα από τα δύο γιγαντιαία Πάντα που πέρασαν τα τελευταία 20 χρόνια της ζωής τους στο συγκεκριμένο ζωολογικό κήπο. Το άλλο είναι ο Ya Ya.

O Le Le πέθανε λίγους μήνες πριν επιστραφεί πίσω στην Κίνα καθώς έληγε ο χρόνος συμφωνίας για τη φιλοξενία του.

Και ενώ οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου τα βρίσκουν όλα καλά εκεί, δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που κάνουν λόγο για ελλιπή φροντίδα των ζώων στο συγκεκριμένο ζωολογικό κήπο. Μεταξύ αυτών και οι οργανώσεις In Defense of Animals και Panda Voices που κατηγόρησαν το ζωολογικό κήπο για παραμέληση των ζώων στο θέμα της υγείας τους: «Είναι πολύ λυπηρό που ο Le Le πέθανε από την εγκατάλειψη και την ελλειπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η υγεία του δεν ήταν καλή. Αγωνιζόμαστε να αλλάξουμε τη ζωή των Πάντα σε όλον τον κόσμο ώστε να σταματήσουν να ζουν σε ζωολογικούς κήπους και να είναι απλά εκθέματα. Στο όνομά του θα πολεμήσουμε να αλλάξουμε τις συνθήκες ζωής και να σώσουμε τον Ya Ya που παραμένει εκεί. »

Πηγή People.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο