Πετρούπολη: Διασώθηκε το γατάκι που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και έπεσε για μέρες σε ρείθρο- Δυστυχώς θα μείνει ανάπηρο

από Μυρτώ Τζώρτζου
Άλλη μια ιδιαίτερα δύσκολη αλλά επιτυχημένη διάσωση ενός ζώου που κινδύνευε είχε η εθελοντική ομάδα Alma Libre – Hellenic Animal Rescue.
Το περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή της Πετρούπολης και είχε να κάνει με ένα τραυματισμένο ενήλικο γατάκι που είχε πέσει σε ρείθρο. Τα πράγματα ήταν πολύ σοβαρά και κάθε λεπτό που περνούσε το ζώο κινδύνευε όλο και περισσότερο.
Η ομάδα αναφέρει ότι αρχικά ενημερώθηκε ότι το ζώο βρισκόταν πεσμένο μέσα στο ρείθρο πέντε ολόκληρες ημέρες. Το είχαν δει στο επίμαχο σημείο αλλά για μέρες είχε χαθεί κάθε επαφή με το ζώο.
Δεν υπήρχε καμιά οπτική ή ακουστική επαφή, κάτι που έκανε αυτούς που το έψαχναν να σκεφτούν ότι δεν ζούσε πλέον καθώς είχε χτυπηθεί άσχημα από αυτοκίνητο. Όμως ευτυχώς τα πράγματα άλλαξαν όταν κατά περίεργο τρόπο έκανε την εμφάνισή του λίγες μέρες μετά για λίγα λεπτά.
Η ομάδα με απόλυτη οργάνωση και χωρίς να χάσει χρόνο ξεκίνησε τις έρευνες για τον ακριβή εντοπισμό του. Ένα βίντεο στο σωλήνα ομβρίων υδάτων ήταν αρκετό για να δουν το ακριβές σημείο όπου βρισκόταν. Είχε μάλιστα πλέον κατέβει σε δεύτερο άνισο επίπεδο σημείο, με αποτέλεσμα η άνοδός του να είναι αδύνατη. Το ζώο σερνόταν από το χτύπημα.
Αμέσως κλήθηκε η τροχαία για τη διασφάλιση του δρόμου.
Στη συνέχεια εθελοντής της ομάδας εισχώρησε στα κεντρικά και σε λίγα μέτρα, όπου σχημάτιζαν ένα ταφ στα δεξιά του οι σωλήνες, εντόπισε το ζωάκι να τον κοιτάει με μάτια ορθάνοιχτα.
Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για τους διασώστες καθώς είχαν να αντιμετωπίσουν μικρής διαμέτρου σωλήνα. Έπρεπε επίσης να γίνουν πολύ λίγες κινήσεις χειρισμού καθώς το ζώο ήταν ενήλικο και ίσα που μπόρεσε να φτάσει κοντά του η απόχη.
Μετά από 10 λεπτά προσπάθειας και τη συνδρομή δύο εθελοντών το ζώο ανασύρθηκε στην επιφάνεια μέσα στην απόχη. Μπήκε στο μποξ μεταφοράς και χωρίς να χαθεί ούτε ένα λεπτό μεταφέρθηκε στο Κτηνιατρικό Κέντρο Πειραιά.
Δυστυχώς όμως τα πράγματα για το γατάκι δεν είναι ευχάριστα. Η ενημέρωση του κτηνιατρείου κάνει λόγο για ολικό κάταγμα σπονδυλικής στήλης. Επίσης υπήρχε και παλιό χτύπημα διπλού σπασίματος στο ένα πίσω πόδι. Βρέθηκε και με μια μεγάλη πληγή η οποία είχε ήδη γεμίσει με παράσιτα. Το ζώο θα μείνει ανάπηρο.
Το γατάκι ανέλαβε η Πένυ Οικονόμου Πενυ Οικονομου, η οποία κάλεσε την ομάδα για το περιστατικό βλέποντας ένα ποστ στο Facebook. Το ζωάκι θα χρειαστεί πολλά στο θέμα της περίθαλψης, οπότε αν κάποιος θέλει να βοηθήσει, ας επικοινωνήσει μαζί της. Είναι πολύ σημαντικό να βοηθάμε ο ένας τον άλλον ώστε να βελτιωθεί η υγεία ενός ζώου.
Εθελοντές της ομάδας Alma Libre – Hellenic Animal Rescue  που συμμετείχαν στο περιστατικό:
Βαγγέλης Σ.
Αλέκος Κουντουράκης

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο