Πετρούπολη: Διασώθηκε τυφλός γατούλης που είχε σφηνώσει σε τοιχίο οικοδομής-ΕΙΚΟΝΕΣ

από Μυρτώ Τζώρτζου
διάσωση γάτου

Μια ακόμα δύσκολη αλλά ευτυχώς πετυχημένη διάσωση έκανε η εθελοντική ομάδα Alma Libre – Hellenic Animal Rescue, η οποία κλήθηκε να απεγκλωβίσει ένα γατούλη που είχε σφηνώσει ανάμεσα σε ημιτελές τοιχίο οικοδομής την ώρα που γίνονταν τα έργα σε αυτή, στην περιοχή της Πετρούπολης.

Οι εθελοντές αναφέρουν ότι κλήθηκαν για να βοηθήσουν σε αυτό το περιστατικό από μια φίλη της ομάδας, τη Christina Panagiotopoulou.  Φτάνοντας όμως στο σημείο κατάλαβαν πως το ζώο είχε σφηνώσει ημικατακόρυφα με το κεφάλι προς τα κάτω και το σώμα από τη μέση και πίσω να έχει στρέψει προς το εξωτερικό τοιχίο.

Έτσι άρχισε ένας αγώνας με το χρόνο και με αυτοσχέδια εργαλεία που βρίσκονταν στο χώρο πεταμένα. Η ομάδα αναφέρει ότι τα πάντα στην πορεία τους φάνηκαν χρήσιμα αλλά την περισσότερη δουλειά την έκανε ένα αρκετά χοντρό ξύλο που χρησιμοποιήθηκε σαν λοστός πίεσης προκειμένου να αφαιρεθούν αρκετές σειρές από τούβλα προκειμένου να πλησιάσουν το ζώο.

Στη συνέχεια έφτασαν σε βολικό σημείο όπου ο εθελοντής που ήταν εκεί από την ομάδα κατάφερε, λίγο πριν το τελικό στάδιο απεγκλωβισμου, να περάσει θηλιά στο ζώο προκειμένου να έχει τον πλήρη έλεγχό του. Επιπλέον πέρα από το σημείο που το ζώο είχε σφηνώσει, είχαν να αντιμετωπίσουν και ένα κενό, ύψους δεκαπέντε μέτρων περίπου.

Όταν το ζωό κατάλαβε πως έχει απεγκλωβιστεί και μπορεί να κινηθεί ο πρώτος δρόμος διαφυγής του ήταν προς το κενό. Όμως η πρόληψη έσωσε και την πτώση του και έτσι οδήγησαν το ζώο προς την εσωτερική μεριά του χώρου και σε χρόνο μηδέν το ασφάλισαν σε ντρόπερ. Το γατάκι ήταν τυφλό.

 Η ομάδα αναφέρει:

«Προς μεγάλη μας έκπληξη είδαμε ότι κάτι δεν πηγαινε καλά με τα ματάκια του, πράγμα που επιβεβαιώθηκε κατόπιν από τον γιατρό όπου νοσηλεύτηκε.

Άξιον απορίας είναι πως ένα ενήλικο γατί τυφλό κατάφερε να επιβιώσει έναν ολόκληρο και πιο πολύ χρόνο στο δρόμο, συν του ότι στο σημείο που είχε εγκλωβιστεί θα μπορούσε να έχει πέσει και στο κενό.
Έχουν ένα μαγικό τρόπο να προσαρμοζονται οι γάτες στις δυσκολίες τελικά.
Ο μικρός γίγαντας βρίσκεται σε φιλοξενία και σαφώς δεν θα ξαναβγεί στον δρόμο.
Αναζητά παντοτινό σπιτάκι να ζήσει με ασφάλεια και να αφήσει τους δρόμους.
Όποιος ενδιαφέρεται για αυτόν τον κούκλο να επικοινωνήσει με τη σελίδα μας προκειμένου να τον φέρουμε σε επαφή με την εθελόντρια που έχει αναλάβει το ζώο.
Έχει περάσει από ιατρικές εξετάσεις, στείρωση, εμβόλια και είναι υγιέστατος.

Εθελοντής μας που βοήθησε.

Βαγγέλης Σ.» Alma Libre – Hellenic Animal Rescue

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο