Πεδινή Ιωαννίνων: Έδεσε σκύλο με αλυσίδα, με σχοινί θηλιά στο λαιμό, και τον άφησε να πεθάνει στις λάσπες

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ένα πραγματικά απίστευτο συμβάν έλαβε χώρα στις 7 Μαρτίου στην Πεδινή Ιωαννίνων, όπως μας ενημερώνουν οι εθελοντές του Κι.Δι.Ζω Ιωάννινα, το οποίο δείχνει για άλλη μια φορά το πόσο σκληρός και ανελέητος μπορεί να γίνει ένας άνθρωπος με τα ζώα.

Ένας μαθητής Λυκείου έστειλε στους εθελοντές ένα φριχτό βίντεο κακοποίησης σκύλου. Όπως λένε οι ίδιοι, μόλις το είδαν έπαθαν σοκ. Στο σημείο πήγε η πρόεδρος της Κι.Δι.Ζω  Ιωάννινα Ευαγγελια Κρυστάλλη. Κλήθηκε ο Δήμος και ο κτηνίατρος του δήμου Ιωαννίνων.

Αυτό που αντίκρισαν ξεπερνούσε κάθε φαντασία. Ένα σκυλάκι δεμένο με αλυσίδα, με σχοινί θηλιά στο λαιμό και αντιγάβ κολάρο να βρίσκεται ξαπλωμένο μέσα στις λάσπες και να αργοσβήνει. Είχε μια τεράστια πληγή, ίσως από όγκο στην κοιλιά και το έτρωγαν τα σκουλήκια. Το κακόμοιρο ζώο ξεψύχησε μόλις μπήκε η αστυνομία στην αυλή.

Ο δράστης συνελήφθη χθες το απόγευμα από τους αστυνομικούς του τμήματος Ιωαννίνων στη διαδικασία του αυτοφώρου και μεταφέρθηκε στον εισαγγελέα. Η απολογια έχει οριστεί για την Παρασκευή, 12 η ώρα , καθώς ζήτησε 3ημερη προθεσμία.

Οι εθελοντές του Κι.Δι.Ζω αναφέρουν:

«Την Παρασκευή θα έχουμε την ακροαματική διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου. Θα είμαστε εκεί μαζί με τη δικηγόρο μας κυρία Πορίκη για να παλέψουμε για τη δίκαιη τιμωρία απέναντι σε αυτό το έγκλημα.

Για άλλη μια φορά μπαίνουμε σε μια πολυδάπανη διαδικασία και ζητάμε τη βοήθειά σας.

Θα δοθεί λογαριασμός όπου θα μπορεί κάποιος να ενισχύσει και αυτόν τον αγώνα μας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ευαισθησία όλων σας, ήδη τα μηνύματα σας αποτελούν μια τεράστια ηθική υποστήριξη».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο