Πεύκη: Ένας αδέσποτος γατούλης, ο Ματέο, που έπεσε σε ασβέστη και έμεινε τυφλός ψάχνει σπίτι- Δεν μπορεί πια έξω

από Μυρτώ Τζώρτζου
Ένας υπέροχος τυφλός γατούλης, ο Ματέο, ψάχνει έναν άνθρωπο που θα του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία και θα του ανοίξει το σπίτι του.
Έχουμε ξαναπεί ότι κανένα ζώο δεν πρέπει να ζει στο δρόμο. Γιατί κινδυνεύει. Όμως κάποια είναι επιτακτική ανάγκη να φύγουν άμεσα γιατί όσο μένουν ο χρόνος μετράει αντίστροφα για αυτά. Είναι τα άρρωστα, τα νεογέννητα, τα γέρικα, τα ζωάκια που έχουν κάποιο πρόβλημα. Όπως αυτό του Ματέο. Ο Ματέο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μείνει στο δρόμο.
Ο γατούλης ήταν ένας όμορφος, μοναχικός νεαρός γατούλης, όπως αναφέρουν οι εθελοντές SAVE Stray Animals and Volunteers, Εθελοντές και Αδέσποτα Λυκόβρυσης Πεύκης, ώσπου του συνέβη κάτι τραγικό που τον μετέτρεψε σε ένα τρομαγμένο ζωάκι. Έπεσε σε ασβέστη που είχε αφεθεί ακάλυπτος σε οικοδομή, με αποτέλεσμα να πληγωθεί πολύ άσχημα και να τυφλωθεί.
Ο Ματέο πάλεψε γενναία. Κατάφερε να επιβιώσει, παρά τους πόνους και τις πληγές, αργά, διστακτικά, κρυφά, ερχόταν στα μέρη που θυμόταν. Βρήκε τα πιατάκια με την τροφή, το νερό, τις κρυψώνες του, και απέφευγε ό,τι δεν μπορούσε να αναγνωρίσει – όποια κίνηση αντιλαμβανόταν, του προξενούσε τρόμο….
Πέρασαν τουλάχιστον δύο εβδομάδες από το ατύχημα μέχρι να καταφέρουμε να τον πιάσουμε για να τον φροντίσουμε.
Και τώρα, μετά την περίθαλψη και τη φροντίδα που χρειαζόταν, είναι έτοιμος να κάνει μια νέα αρχή. Είναι ήδη στειρωμένος και εμβολιασμένος.
Ψάχνουμε τον άνθρωπο και το σπίτι του Ματέο. Ιδανικά, ένα ήρεμο περιβάλλον και κάποιον που να έχει προηγούμενη εμπειρία με τυφλό γατί. Θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο προσαρμογής, όμως προσαρμόζεται, το έχει ήδη αποδείξει. Είναι διστακτικός αρχικά αλλά απολαμβάνει τα χάδια, τα περιμένει. Αλλά δεν ξέρει ακόμα να τα ζητάει.
Το γουργουρητό του Ματέο, μετά από το γολγοθά του, είναι η πιο συγκινητική ανταμοιβή για όποιον τον αγγίξει με αγάπη. Μη σκεφτείτε που είναι τυφλός. Τα τυφλά ζωάκια είναι ακριβώς όπως τα άλλα. Μαθαίνουν τα πάντα μέσα στο σπίτι και δεν έχουν κανένα πρόβλημα.
Ας του δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία. Ο Ματέο σας περιμένει. Επικοινωνήστε εδώ: SAVE Stray Animals and Volunteers, Εθελοντές και Αδέσποτα Λυκόβρυσης Πεύκης

 SAVE Stray Animals and Volunteers, Εθελοντές και Αδέσποτα Λυκόβρυσης Πεύκης 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο