Ποια είναι η πραγματική γάτα Ιμαλαΐων;

από Μυρτώ Τζώρτζου

Επειδή πολλά ακούσαμε τους τελευταίους μήνες για την περιβόητη γάτα Ιμαλαΐων , η οποία ήταν παρούσα σε κρίσιμες πολιτικές συζητήσεις στο παρελθόν, ήρθε ο καιρός να τη γνωρίσουμε πραγματικά. Το συμπαθές αυτό τετράποδο είναι μια υπέροχη γάτα, συναισθηματική, ναζιάρα και πανέξυπνη, που ακριβώς για το λόγο του ότι είναι πανέξυπνη δεν ασχολείται ποτέ μα ποτέ με την πολιτική.

Ας πάρουμε λοιπόν μια ιδέα: Οι γάτες των Ιμαλαΐων έχουν τρυφερό χαρακτήρα, είναι πανέξυπνες, κοινωνικές παρόλο που στην αρχή είναι αρκετά ντροπαλές. Έχουν γλυκιά, σιγανή και μελωδική φωνή (η οποία ακούγεται σπάνια) ενώ τα μάτια τους μπορεί να γίνουν εξαιρετικά εκφραστικά όταν εκείνες το θελήσουν. Είναι ζώα που τους αρέσει η συνήθεια, η γαλήνη και η ασφάλεια. Η κατασκευή, ο άκακος και αγαθός χαρακτήρας τους καθώς και η συναισθηματική προσκόλλησή τους με τους ανθρώπους κάνουν τις γάτες αυτές ουσιαστικά ανυπεράσπιστες στην αστική ζωή. Είναι ζώα που, σε αντίθεση με τα άλλα είδη γάτας, δεν έχουν την επιθυμία να εξερευνήσουν τη φύση αλλά προτιμούν την ηρεμία του σπιτιού και την ανθρώπινη φιλία. Η πρώτη γάτα Ιμαλαΐων δημιουργήθηκε το 1930 από τον καθηγητή Clyde Keller της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και της Virginia Cobb, εκτροφέα και παραγωγό του Νewton cattery. Ο αρχικός τους σκοπός δεν ήταν να δημιουργήσουν ένα νέο είδος γάτας αλλά απλώς να μελετήσουν τη θεωρία της γενετικής και της κληρονομικότητας. Η ιδέα τους ήταν να διασταυρώσουν γάτες Περσίας με γάτες Σιάμ έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια γάτα μακρύτριχη, εντελώς όμοια με την Περσική, αλλά με τον ιδιότυπο χρωματισμό της γάτας του Σιάμ. Μετά από αρκετούς πειραματισμούς και διασταυρώσεις, δημιούργησαν τον πρώτο γάτο Ιμαλαΐων, ο οποίος πήρε το παράξενο όνομα «Ο νεαρός πρωτοεμφανιζόμενος του Νεύτωνα».

Η γάτα Ιμαλαΐων πήρε την ονομασία αυτή διότι η γούνα της έχει παρόμοιους χρωματισμούς με το κουνέλι των Ιμαλαΐων. Το χρώμα στο σώμα τους μπορεί να είναι λευκό ή κρεμ, αλλά το πρόσωπο και τα άκρα έχουν πάντα διαφορετικά χρώματα. Η γάτα δείχνει χοντρή και παχιά λόγω της πλούσιας γούνας της, αλλά συνήθως είναι μυώδης, με ρωμαλέα σωματική διάπλαση ενώ δεν παχαίνει εύκολα.

1-92 1-93 800px-Bluna_the_Himmy_and_his_keyboard Bluna_the_Himmy gata gata_imalaion ImageGen newego_LARGE_t_901_106839051

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο