Ποιοι είναι πιο ελκυστικοί; Οι κηδεμόνες σκύλων ή γάτων;

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μια ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση έγινε πριν από λίγο καιρό από τον πολύ γνωστό βρετανικό ιστότοπο γνωριμιών EliteSingles.com, ο οποίος αριθμεί πάνω από 500 χιλιάδες μέλη.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου (myrto1@hotmail.com)

Σύμφωνα λοιπόν με αυτή ρωτήθηκαν 1000 άτομα για το κατά πόσο ελκυστικοί είναι οι κηδεμόνες σκύλων και οι κηδεμόνες γάτων. Τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα καθώς το το 63% των ερωτηθέντων (έναντι 18%) απάντησαν ότι όσοι έχουν σκύλο είναι πιο θελκτικοί από αυτούς που έχουν γάτες. Την τρίτη μάλιστα θέση κατέχουν οι κηδεμόνες κουνελιών.

Η 43χρονη κηδεμόνας μιας γάτας, με το όνομα Pinner, Beth Oliver, από το βορειοδυτικό Λονδίνο, λέει ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που χαρακτηρίζουν τους γατο-γονείς που δεν είναι παντρεμένοι ως “παράξενους γεροντοκόρους. Η θεωρία της τρελής γριάς με τις γάτες είναι ακόμα στο μυαλό πολλών. Πόσο λάθος είναι αυτό. Οι λάτρεις των γάτων είναι οι πιο ευγενικοί άνθρωποι που έχω γνωρίσει.”

Από την άλλη ο κηδεμόνας του σκύλου Herts, Jean Richards, από το St Albans της Βρετανίας λέει χαρακτηριστικά:” Οι σκυλο-γονείς είναι πιο fit και πιο δραστήριοι επειδή βγαίνουν βόλτες και παίζουν με το σκύλο τους. Αντίθετα οι γατόφιλοι είναι τεμπέληδες, καθώς κάθονται πολλές ώρες και παρακολουθούν τηλεόραση, συχνά μαζί με το γάτο τους”.

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση έχει και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία. Το 30% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θα χώριζαν κάποιον σύντροφο αν δεν τα έβρισκε με το κατοικίδιό τους ενώ το 57% των singles πιστεύει ότι το να έχει κάποιος ένα ζωάκι τον κάνει πιο ελκυστικό.

Οι Βρετανοί είναι ιδιαίτερα φιλόζωοι με προτίμηση σε σκύλους, γάτες, κουνέλια και ψάρια. Η Salama Marine, Ψυχολόγος, που συνεργάζεται με το Elite Singles ισχυρίζεται ότι ο λόγος που κάνει τους ανθρώπους που έχουν κατοικίδιο ιδιαίτερα ελκυστικούς είναι το ότι θεωρούνται λιγότερο έως καθόλου εγωιστές. “Το να μεγαλώνεις ένα ζωάκι απαιτεί δέσμευση και αφοσίωση, στοιχεία ιδιαίτερα σημαντικά που δείχνουν ότι είναι φιλικοί, ευγενικοί και έτοιμοι για μακροχρόνιες και σταθερές σχέσεις”.  

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο