Ο Δήμος Κιλκίς πήρε από γειτονιά φιλικό αδεσποτάκι για στείρωση- Το ζώο βρέθηκε μετά από μέρες πεινασμένο σε ερημιά

από Μυρτώ Τζώρτζου
Έχω την εντύπωση, μάλλον καλύτερα να πω τη βεβαιότητα ότι όσοι νόμοι και αν ψηφιστούν για τα ζώα συντροφιάς, οι Δήμοι δεν θα σταματήσουν να είναι αυτό που είναι και όλοι ξέρουμε. Αδιάφοροι και κυρίως ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ. Όχι μόνο να μην κάνουν αυτά που ορίζει ο νόμος αλλά και να παρανομούν. Κρυφά και με πονηρό τρόπο. Να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μην αναλάβουν τις ευθύνες τους. Στις φιέστες είναι πρώτοι. Δείτε πώς καμαρώνουν στις φωτογραφίες. Δείτε πώς κάνουν σαν τρελοί να ποζάρουν και να ανεβάσουν τις πόζες τους στα social media.
Και για να έρθουμε στο θέμα μας για το οποίο γράψαμε όλα αυτά. Αυτές τις μέρες είδε το φως της δημοσιότητας μια καταγγελία των εθελοντών του Kilkis Stray Paws Non Profit Organization. Των ανθρώπων δηλαδή που ασχολούνται πραγματικά με τα αδέσποτα. Τα γνωρίζουν, τα φροντίζουν, τα περιθάλπουν, τους βρίσκουν σπίτι. Κάνουν δηλαδή τη δουλειά του δήμου. Γνωστά πράγματα αυτά στην Ελλάδα. Έτσι δεν είναι κύριοι των Δήμων; Βρήκατε τα κορόιδα και σας κάνουν τη δουλειά. Και εσείς ποζάρετε στις εκδηλώσεις. Βέβαια αν ψήφιζαν τα ζώα, θα ήταν αλλιώς τα πράγματα.
Η καταγγελία λοιπόν αυτή αφορά ένα αδεσποτάκι, το οποίο θα δείτε στις πιο κάτω φωτογραφίες. Ένα ήσυχο και φιλικό ζώο που δεν πείραξε ποτέ κανέναν. Το φρόντιζε μια γειτονιά στην πόλη του Κιλκίς και δεν υπήρχε κανένα θέμα. Μέχρι που εμφανίστηκε ο δήμος που το πήρε για στείρωση. Μέχρι εδώ καλά. Το ζώο όμως δεν ξαναφάνηκε στη γειτονιά. Δεν επανεντάχθηκε στο σημείο του όπως ορίζει ο νόμος.
Και μετά από περίπου 2 εβδομάδες, όπως αναφέρουν οι εθελοντές, το ζώο βρέθηκε μόνο του σαστισμένο, πεινασμένο, φοβισμένο, σε χωράφι προς το χωριό Μάνδρες του Κιλκίς. Στο πουθενά. Και αν δεν το έβρισκαν οι εθελοντές, δεν θα επιβίωνε.
Ποιος λοιπόν το ξεφορτώθηκε στην ερημιά; Αποφάσισε το ίδιο να αλλάξει στέκια; Να φύγει από τη γειτονιά και να βρεθεί στο πουθενά πεινασμένο; Δεν νομίζουμε.
Οι εθελοντές κάνουν λόγο για συνηθισμένο πράγμα. Περισυλλέγονται ζώα και βρίσκονται αλλού. Πολλά δεν βρίσκονται ποτέ.
Ο Δήμος οφείλει μία απάντηση. Πώς το ζώο βρέθηκε εκεί; Γιατί δεν επανεντάχθηκε στο σημείο του;
Για την ιστορία ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, δικηγόρος στο επάγγελμα που σημαίνει ότι γνωρίζει το νόμο, σε ομιλία του για τα αδέσποτα στο δημοτικό συμβούλιο του Κιλκίς τον Δεκέμβριο του 2019 είπε κάποια πράγματα για αυτά. Η ομιλία του τελείωσε με την εξής φράση: «Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να μην υπάρχουν αδέσποτα».
👉 Δήμος Κιλκίς 2341 352100  👉  Δημήτριος Κυριακίδης
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο