Πόρος: Έσπασαν τα πιατάκια που είχε βάλει η φιλοζωική εκεί για να τρώνε οι αδέσποτες γατούλες

από Μυρτώ Τζώρτζου

Όπως έχουμε ξαναγράψει, οι άνθρωποι των φιλοζωικών αλλά και όσοι ασχολούνται εθελοντικά με τα αδέσποτα, είναι άνθρωποι παντός καιρού. Άνθρωποι που δεν έχουν ποτέ ρεπό σε αυτό που κάνουν εθελοντικά-το ξαναλέμε- και φυσικά δεν πληρώνονται. Με άλλα λόγια κάνουν τη δουλειά των Δήμων, οι οποίοι στις υποχρεώσεις τους είναι να κάνουν αυτά που κάνουν εκείνοι.

Μια άλλη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν είναι τους εχθρικούς προς τα αδέσποτα πολίτες. Που αντί να τους βοηθούν, τους κάνουν δύσκολη την ήδη δύσκολη δουλειά τους. Και το κακό σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι δεν είναι λίγοι. Σε πολλά μέρη της χώρας μας είναι η πλειοψηφία.

Αφορμή για όλα αυτά είναι ένα συμβάν που διαβάζουμε στη σελίδα της φιλοζωικής POROS ANIMAL WELFARE SOCIETY που δραστηριοποιείται στο νησί του Πόρου και στο Γαλατά Τροιζηνίας.

Βέβαια το συμβάν δεν μας ξαφνιάζει γιατί είναι κάτι σύνηθες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να το αναφέρουμε. Δείχνει τον πολιτισμό μας άλλωστε.

Πρόσφατα οι εθελοντές εκεί βρήκαν στη Βρυσούλα Πόρου τα πιατάκια που έχουν βάλει για να τρώνε οι αδέσποτες γατούλες σπασμένα. Αναγκάστηκαν φυσικά να τα αντικαταστήσουν με ταΐστρες που τις έβαλαν εκεί αλλά και σε διάφορα άλλα μέρη. Πριν από λίγο καιρό είχαν βάλει και στο Ασκέλι. Οι ταΐστρες έχουν πάνω αφίσες με το νόμο στην περίπτωση καταστροφής αυτών αλλά και τις επιπτώσεις κακοποίησης.

Επίσης έχουν δοχεία για νερό, οροφή και μικρές τρυπούλες στον πάτο για να στραγγίζει το νερό της βροχής. Είναι όμορφες και πρακτικές.

Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για τη δράση της ομάδας αλλά και τους τρόπους που μπορείτε να τη βοηθήσετε. Είναι λίγοι. Χρειάζονται άτομα για να βοηθήσουν στη σίτιση των ζώων. POROS ANIMAL WELFARE SOCIETY

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

E.VEGAN 27 Ιανουαρίου, 2021 - 6:25 μμ

και στη ΒΟΥΛΑ/ ΑΤΤΙΚΗ ΤΑ ΙΔΙΑ Κ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΙΠΟΤΑ! ΤΑΙΖΩ 50 ΓΑΤΕΣ!

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο