Πόσο απολίτιστοι μπορεί να είναι αυτοί που έκαναν τασάκι την ποτίστρα για τα αδέσποτα στην Οία Σαντορίνης;

από Μυρτώ Τζώρτζου

Το ότι για πολύ μεγάλη πλειοψηφία συμπολιτών μας σε αυτή τη χώρα ο πολιτισμός πέρασε και δεν τους ακούμπησε είναι κάτι που λέμε καθημερινά. Αυτό το βλέπουμε σε όλους τους τομείς. Πώς φέρονται στις δημόσιες υπηρεσίες, στους δρόμους, πώς οδηγούν, πώς φέρονται όταν πάνε στη θάλασσα, πόσο σέβονται παραλίες και δάση αλλά και το πώς φέρονται στα αδέσποτα.

Στα ζώα και ειδικά στα αδέσποτα δυστυχώς θα δούμε απίστευτες καφρίλες. Όσοι ασχολούμαστε με αυτά τις ζούμε άλλωστε καθημερινά. Μια τέτοια εξοργιστική καφρίλα-ναι αυτή είναι η λέξη- είναι και η φωτογραφία που είδαμε στο Facebook της Anna Papanikolaou. Στη φωτογραφία αυτή βλέπουμε μια ποτίστρα για τα αδέσποτα στην Οία της Σαντορίνης, ένα από τα πιο γνωστά μέρη στον κόσμο, την οποία εντελώς απολίτιστοι συνάνθρωποί μας έκαναν τασάκι για να πετάνε τα αποτσίγαρά τους. Τόσο απλά και χωρίς καμιά ενοχή.

Οι φιλόζωοι στο νησί κάνουν τα πάντα για να την έχουν καθαρή και με φρέσκο νερό. Δεν μπορούν όμως να κάνουν και το χωροφύλακα. Να παραμονεύουν για να πιάσουν τον ασυνείδητο που τις βρωμίζει. Αυτόν που πετάει ό,τι έχει για πέταμα εκεί μέσα. Ούτε και οι δήμοι και η αστυνομία μπορεί να βρίσκονται παντού. Το τραγικό βέβαια ξέρετε ποιο είναι; Ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν ξέρουν ότι είναι ποτίστρα για τα ζώα.

Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Διαβάστε επίσης

2 σχόλια

Αφήστε ένα Σχόλιο