Πραγματική φιλοζωία, Ξάνθη: Οικογένεια υιοθέτησε μια γέρικη σκυλίτσα με καρκίνο

από Μυρτώ Τζώρτζου
Μια υπέροχη είδηση διαβάζουμε στη σελίδα της ομάδας Adespotoulia Xanthis Adespotoulia Xanthis. Μια είδηση που έχει να κάνει με την πραγματική φιλοζωία. Και το λέμε για αυτό γιατί πολλοί που θεωρούν τους εαυτούς τους φιλόζωους δεν υπάρχει περίπτωση να υιοθετήσουν κάποια ζώα, όπως μεγάλα σε ηλικία, άρρωστα, ανάπηρα, μαύρα και άλλα που γνωρίζουμε. Ακόμα και αν ένα ζωάκι είναι 4 πχ ετών, εκείνοι θα πουν ότι είναι μεγάλο. Θέλουν μωρά, θέλουν λευκά με μπλε μάτια, θέλουν, όπως τα λένε, όμορφα. Για να τα δείχνουν στους φίλους τους και να τα βγάζουν στο Facebook και στο instagram. Υπάρχει άσχημο ζώο; Όχι βέβαια. Το καθένα έχει τη δική του μοναδική ομορφιά.
Η είδηση λοιπόν αφορά μια γυναίκα στην Ξάνθη, Daniella, που άνοιξε το σπίτι της σε μια σκυλίτσα, μεγάλη σε ηλικία, και άρρωστη με καρκίνο. Σπάνια περίπτωση. Ελάχιστοι το κάνουν αυτό.
Ένα τέτοιο ζώο έχει μεγαλύτερη ανάγκη από όλα τα άλλα να βρεθεί σε ένα σπίτι όπου θα το αγαπήσουν και θα το φροντίσουν. Και θα πεθάνει στην αγκαλιά τους. Και όχι στο δρόμο ή σε ένα κυνοκομείο, μόνο του σε ένα κλουβί.
Η σκυλίτσα αυτή φάνηκε τυχερή. Πόσα ζώα όμως στη θέση της δεν είναι τυχερά; Τα περισσότερα. Για αυτό πριν πάρετε κάποιο, σκεφτείτε αυτό. Και πάρτε ένα ζωάκι που έχει μεγάλη ανάγκη. Είναι μια πράξη πραγματικής φιλοζωίας.
Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο