Ψυχικό Σερρών: Πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Smiley, ένα φιλικό αδεσποτάκι που ζούσε εκεί 10 χρόνια

από Μυρτώ Τζώρτζου
Serres

Και αυτή η χρονιά δυστυχώς, όπως φαίνεται, θα είναι γεμάτη εγκαταλείψεις και κακοποιήσεις ζώων. Και παρά το ότι η κακοποίηση έγινε κακούργημα, κανείς δεν βλέπουμε να τιμωρείται. Το χειρότερο βέβαια από όλα είναι ότι κανείς δεν μιλάει, κανείς δεν κατονομάζει το δράστη. Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει το «πού να μπλέκω τώρα;» Γιατί στις μικρές κυρίως κοινωνίες όλοι γνωρίζουν τα πάντα. Όλοι ξέρουν ποιος είναι ο επικίνδυνος γείτονάς τους που μισεί τα ζώα. Η σιωπή όμως είναι συνενοχή. Και όσοι ξέρουν και δεν μιλάνε είναι συνένοχοι.

Οι εθελοντές που φροντίζουν τα αδεσποτάκια δεν προλαβαίνουν να μαζέψουν χτυπημένα, κακοποιημένα ή σκοτωμένα ζώα. Για να μην πούμε για τις εγκαταλείψεις-κυρίως νεογέννητων ζώων-που έχουν ξεπεράσει κάθε ρεκόρ. Μια χώρα γεμάτη πεταμένα, κακοποιημένα και νεκρά ζώα.

Ο λόγος για αυτά ένα περιστατικό που συνέβη αυτές τις μέρες στο Ψυχικό Σερρών. Όπως αναφέρει η Elen Tzia κάποιος επικίνδυνος σκότωσε ένα καλό και φιλικό αδεσποτάκι που ζούσε χωρίς να έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στο χωριό.

Πρόκειται για τον σκυλάκο Smiley. Όπως αναφέρει η εθελόντρια το ζώο δεν ενοχλούσε κανέναν. Έκανε τις βόλτες του στο χωριό και είχε κάποιες αυλές που πήγαινε για να ζητιανέψει λίγο φαγητό. Δέκα χρόνια ζούσε εκεί.

Σε όσους του συμπεριφέρονταν καλά ο γλυκός Smiley χαμογελούσε με ένα αθώο χαμόγελο. Όμως κάποιος απάνθρωπος θέλησε να τον ξεφορτωθεί. Βγήκε από το σπίτι του, τον είδε που έκανε τη συνηθισμένη βόλτα του και τον πυροβόλησε δέκα φορές με αεροβόλο. Γιατί; Έτσι, γιατί απλά ήθελε. Και επειδή κανείς δεν μιλάει και κανείς δεν τιμωρείται σε αυτή τη χώρα, πιθανόν να το ξανακάνει. Αυτή ήταν όμως η τελευταία του βόλτα. Στη συνέχεια μισοπεθαμένο τον πέταξε στα σκουπίδια. Πώς μπόρεσε να τα κάνει όλα αυτά; Ο Smiley δεν τα κατάφερε. Πέθανε από αιμορραγία.

Οι εθελοντές εκεί αλλά και εμείς κάνουμε έκκληση να μιλήσει όποιος γνωρίζει. Γιατί είμαστε σίγουροι ότι κάποιος έχει δει ή έχει ακούσει κάτι. Είπαμε, σε ένα τόσο μικρό μέρος όλοι γνωρίζουν τα πάντα.

Μιλήστε και μη γίνεστε συνένοχοι. Κάποιος που πυροβολεί με τέτοια ευκολία ένα άκακο πλάσμα, θα φερθεί ανάλογα και σε ανθρώπους.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Exif_JPEG_420

Exif_JPEG_420

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο