Μια τολμηρή γάτα ταξιδεύει εδώ και δύο χρόνια σε όλον τον κόσμο μαζί με τους κηδεμόνες της

από Μυρτώ Τζώρτζου
travel

Πώς θα σας φαινόταν αν αποφασίζατε να κάνετε ένα μεγάλο ταξίδι σε διάφορες χώρες μαζί με τη γάτα σας; Οι περισσότεροι ούτε να το φανταστούμε δεν μπορούμε. Εδώ δεν αφήνουμε τη γάτα μας χωρίς προστασία στη βεράντα, θα πάμε ταξίδι περιπέτειας μαζί της;

Και όμως υπάρχουν και κάποιοι που είναι παράτολμοι και για αυτούς κάτι τέτοιο είναι λίγο πολύ φυσιολογικό. Όπως η 34χρονη Hélène Vincent, η οποία διδάσκει τεχνολογία, και η σύζυγός της η 38χρονη Alice, ασφαλίστρια. Το ζευγάρι που ζει στη Βοστόνη τόλμησε και οργάνωσε ένα μεγάλο ταξίδι μαζί με την αγαπημένη τους γάτα Bao Zi, μια υπέροχη γατούλα, 6,5 ετών, ράτσας Maine Coon.

Το ταξίδι αυτό, που κρατάει μέχρι τώρα 2 χρόνια, περιλαμβάνοντας πέντε χώρες και 45 Πολιτείες της Αμερικής, μεταξύ αυτών και 22 εθνικά πάρκα, είναι μια τεράστια εμπειρία και για τις τρεις. Και, όπως φαίνεται, θα συνεχιστεί.

Η Hélène και η Alice εργάζονται από τον υπολογιστή τους, οπότε το ταξίδι αυτό ήταν μια καλή ευκαιρία να μάθουν τον κόσμο και να ζήσουν νέες εμπειρίες. Και φυσικά δεν θα μπορούσαν τόσο καιρό να αφήσουν πίσω τη γατούλα τους, η οποία αποδείχτηκε πιο τολμηρή από αυτές.

Το πρόγραμμα του ταξιδιού περιλαμβάνει ατελείωτες πεζοπορίες και επισκέψεις σε διάφορα αξιοθέατα. Και η φοβερή και τρομερή Bao Zi όχι μόνο δεν φοβήθηκε μέχρι τώρα κάτι αλλά φαίνεται να το απολαμβάνει κιόλας.

«Πάντα θέλουμε να την προσέχουμε και να μην την αφήσουμε από τα μάτια μας ώστε να είναι ασφαλής και να μην πάθει κάτι άσχημο. Και εκείνη τηρεί πιστά το πρόγραμμα και δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα. Είμαστε και οι τρεις νομάδες», θα πει η Hélène με ιδιαίτερο ενθουσιασμό για τη τετράποδη παρέα τους. Και συμπληρώνει:«Ο τρόπος ζωής μας άλλαξε λόγω της πανδημίας. Άλλαξε ο τρόπος που δουλεύουμε και γενικά όλο μας το lifestyle. Πριν ζούσαμε στην πόλη αλλά κάτι μας έλειπε. Έτσι ταξιδεύοντας συνειδητοποιήσαμε ότι ποτέ δεν ήμασταν πιο ευτυχισμένοι από το να είμαστε έξω στη φύση με ένα σπίτι που αλλάζει συχνά. Αν και η Bao Zi ήταν στην αρχή διστακτική και λίγο φοβισμένη, χρειάστηκαν λίγες μέρες για να προσαρμοστεί στο νέο τρόπο ζωής και να τον συνηθίσει. Και, όπως φαίνεται, της αρέσει πολύ. Είναι πιο υγιής από ποτέ», θα πει η Hélène.

Το ζευγάρι επίσης λέει ότι οι περισσότεροι που συναντούν τη γάτα θεωρούν ότι έχει χαρακτήρα σκύλου. Μοιάζει στη συμπεριφορά της περισσότερο με σκύλο παρά με γάτα. Στο αυτοκίνητο, για παράδειγμα, δεν ήθελαν να έχουν αμμολεκάνη. Οπότε η γάτα έμαθε να κάνει την ανάγκη της στην ύπαιθρο σαν σκύλος.

Η Hélène αναφέρει: «Βέβαια μαζί μας έχουμε πάρει μια αμμολεκάνη για παν ενδεχόμενο αλλά δεν χρειάστηκε ποτέ να τη χρησιμοποιήσει. Και όσο για τις βόλτες της τις κάνει με λουρί, όπως ακριβώς ένας σκύλος. Κοιμάται στο αυτοκίνητο και μόλις φτάσουμε στον προορισμό μας δεν βλέπει την ώρα να βγήκε έξω και να κάνει εξερευνήσεις».

Οι τρεις τους αυτή την ώρα εγκατέλειψαν το Παρίσι και κατευθύνονται στην Ιταλία. Στη συνέχεια το πρόγραμμα έχει Αριζόνα και Νέο Μεξικό. Μέχρι στιγμής η αγαπημένη τους τοποθεσία είναι η Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς η Μπάο Ζι λατρεύει την έρημο, ειδικά τα φαράγγια.

«Στο Αρκάνσας πήγαμε βόλτα με καγιάκ. Από την άλλη απολαμβάνει και τα pet-friendly καφέ που πηγαίνουμε αλλά και τα καταστήματα και τα μουσεία. Τα τελευταία δύο χρόνια ζήσαμε στην κυριολεξία σαν νομάδες έχοντας ταξιδέψει σε 45 Πολιτείες της Αμερικής και σε πέντε άλλες χώρες. Η γάτα μας είναι δίπλα μας, σε κάθε μας βήμα», συμπληρώνει η Hélène.

Εικόνες: Caters News Agency

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο