Φθιώτιδα: Πυροβόλησαν αλεπού στο κεφάλι και μάλλον θα μείνει τυφλή- Την ανέλαβε η ΑΝΙΜΑ που κάνει έκκληση για βοήθεια

από Μυρτώ Τζώρτζου
Μεγάλος και άνισος ο αγώνας που κάνει η ΑΝΙΜΑ- Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής εδώ και πολλά χρόνια.
Τα περιστατικά πολλά και καθημερινά. Άρρωστα ζώα, χτυπημένα από αυτοκίνητο, πυροβολημένα, κακοποιημένα, ετοιμοθάνατα. Γιατί και η Άγρια Ζωή τραβάει τα ίδια με τα αδέσποτα. Είναι κυνηγημένη από παντού. Προσπαθεί να επιβιώσει σε ένα περιβάλλον που το έχουμε καταστρέψει. Πουλιά, αλεπούδες, λύκοι, τσακάλια, χελώνες, όλα βρίσκονται στο στόχαστρο των ανθρώπων.
Ένα από τα τελευταία τους περιστατικά είναι μια αλεπουδίτσα από τη Φθιώτιδα. Μια αλεπουδίτσα που πυροβολήθηκε στο κεφάλι. Τα σκάγια είδαν κατά την περιποίηση των τραυμάτων του κεφαλιού της. Κάταγμα στο πόδι, το οποίο θα φτιάξει, όπως μαθαίνουμε. Όμως μάλλον έχει χάσει την όρασή της για πάντα.
Απίστευτη θλίψη. Και ένα μεγάλο γιατί. Που έχει απάντηση. Γιατί έτσι είναι ο άνθρωπος. Όλα για την πάρτη του. Χωρίς αγάπη, χωρίς ενσυναίσθηση. Νιώθει ο άρχοντας του πλανήτη. Τα ζώα έχουν μόνο αξία όταν βγάζει χρήματα από αυτά. Και τα σκοτώνει χωρίς καμία ενοχή. Το θεωρεί άλλωστε φυσιολογικό. Ότι έτσι πρέπει να γίνει. Η ζωή τους δεν μετράει. Έλα μωρέ, μια γάτα είναι. Έλα μωρέ μια αλεπού είναι. Υπάρχουν πολλές.
Η ΑΝΙΜΑ κάνει έκκληση για βοήθεια. Για την αλεπουδίτσα, για όλα τα περιστατικά που κάθε μέρα αναλαμβάνει. Για τα ζώα που σώζει. Που είναι πολλά.
Δείτε εδώ αν θέλετε. Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό για αυτούς: Απευθείας δωρεά | ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής (wild-anima.gr)
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο