Πυροβόλησαν γατούλη στη Ν. Χαλκηδόνα- Έκκληση να μαζευτούν τα χρήματα του χειρουργείου

από Μυρτώ Τζώρτζου
Τα περιστατικά κακοποίησης των ζώων συνεχίζονται ακάθεκτα σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, σε καθημερινή βάση. Αυτό όμως που μας εξοργίζει είναι το ότι, παρόλο που η νομοθεσία άλλαξε πρόσφατα και ο βασανισμός ζώων έγινε κακοποίηση, αυτοί που θέλουν να κάνουν κακό στα ζώα το κάνουν χωρίς να νοιάζονται τίποτα. Χωρίς να συλλαμβάνονται και χωρίς να τιμωρούνται.
Και φυσικά αυτοί που τρέχουν για όλα αυτά τα περιστατικά δεν είναι άλλοι από τους ανθρώπους των φιλοζωικών αλλά και τους μεμονωμένους εθελοντές. Οι δήμοι; Τα γνωστά.
Οι εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας Φιλοζωικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας είναι γνωστοί για τη μεγάλη προσφορά τους στα ζώα.
Έτσι αυτές τις μέρες κλήθηκαν να αναλάβουν ένα ακόμα δύσκολο περιστατικό. Πρόκειται για έναν τραυματισμένο γατούλη που βρέθηκε πίσω από το Σκλαβενίτη στη Νέα Χαλκηδόνα. Ο μικρός είχε πληγή στον αριστερό του ώμο από αεροβόλο όπλο. Το τραύμα δεν φαινόταν ανησυχητικό, αλλά το ζώο ήταν παράλυτο. Η ακτινογραφία έδειξε ότι το βλήμα του αεροβόλου είχε σφηνωθεί δυστυχώς στη σπονδυλική του στήλη.
Το γεγονός ότι είχε αντανακλαστικά στα πίσω πόδια έδινε ελπίδες και έτσι αποφασίστηκε να χειρουργηθεί άμεσα. Το χειρουργείο πήγε καταρχήν καλά, η αισθητικότητα στα πόδια παρέμεινε. Δεν ελέγχει, όμως, ούρηση και αφόδευση.
Ονομάστηκε Πάρις. Ο Πάρις είναι ένας γλυκύτατος, χαδιάρης γατούλης, μόλις 7 μηνών. Οι εθελοντές του Συλλόγου ξεκινούν τη μακρά και δύσκολη πορεία της αποκατάστασής του.
Το χειρουργείο του, που έγινε από τον ορθοπεδικό κ. Καραμήτσο, στο κτηνιατρείο της κ. Κανελλοπούλου στην Κηφισιά, όπου νοσηλεύεται ο μικρός, κόστισε 500 ευρώ. Γνωρίζουμε όλοι που ασχολούμαστε με τα ζώα πόσο ακριβά είναι αυτά τα χειρουργεία.
Το κόστος αυτό δεν μπορούν να το πληρώσουν. Η πανδημία έχει στερήσει από όλες τις φιλοζωικές τη δυνατότητα να βγάλουν κάποια χρήματα για τα ζώα, όπως τα μπαζάρ, για παράδειγμα.
Ζητάμε να τους βοηθήσετε να τα βγάλουν πέρα και να καταφέρουν να χαρίσουν στον Πάρι πίσω τη ζωή που του στέρησε η κτηνωδία των ανθρώπων.
Ακόμα και ελάχιστα ευρώ είναι σημαντικά για αυτούς.  Φιλοζωικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας
Αριθμός Λογαριασμού είναι:
Όνομα: ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ
IBAN: GR6801107200000072065215922
BIC: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ETHNGRAA

Αρ. Λογαριασμού: 720/ 652159-22

Paypal : nf.filozoikos@gmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο