Πυροβόλησαν Νανόκυκνο στην Καλαμπάκα- Έφτασε στην ΑΝΙΜΑ για περίθαλψη

από Μυρτώ Τζώρτζου
νανόκυκνος

Αμέτρητα είναι τα περιστατικά με πυροβολημένα πουλιά και άλλα ζώα τα οποία φτάνουν καθημερινά στις εγκαταστάσεις της ΑΝΙΜΑ ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής για περίθαλψη. Ο αγώνας να σωθούν μεγάλος. Κάποια τα καταφέρνουν, κάποια όχι. Και όλα είναι παράνομα πυροβολημένα. Όπως ο Νανόκυκνος Cygnus columbianus που έφτασε αυτές τις μέρες από το δασαρχείο Καλαμπάκας.

Το θέμα με τις καραμπίνες είναι τεράστιο και φυσικά είναι άλλο ένα θέμα που η πολιτεία κλείνει μονίμως τα μάτια. Ο καθένας, κυρίως στην επαρχία, έχει και από μία καραμπίνα και βγαίνει έξω και πυροβολεί ό,τι κινείται. Από πουλιά μέχρι όποιο ζώο βρεθεί στο οπτικό του πεδίο. Και συχνά η καραμπίνα έχει στόχο και ανθρώπους. Οι ανθρωποκτονίες με καραμπίνα και φέτος χτύπησαν κόκκινο.

Μήπως λοιπόν το κράτος θα πρέπει να ξαναδεί το θέμα με τα όπλα λίγο πιο σοβαρά; Ρητορική ερώτηση.

Επιστρέφοντας στο θέμα με τα ζώα, θα θέλαμε να πούμε ότι υπάρχουν πολλά ζώα και πουλιά που λόγω πυροβολισμών έμειναν ανάπηρα. Αυτά δεν μπορεί φυσικά να γυρίσουν πίσω στο περιβάλλον. Και αυτό είναι πολύ θλιβερό.

Ευχόμαστε να τα καταφέρει ο Νανόκυκνος και να μην έχει κάτι σοβαρό.

Ο Νανόκυκνος είναι ένα πτηνό του γένους των κύκνων (Cygnus), που ανήκει στην οικογένεια των νησσίδων, της τάξης των χηνόμορφων.

Τον Ιανουάριο που πέρασε είχαμε ρεκόρ Νανόκυκνων, περίπου 11 χιλιάδες, που ξεχειμώνιασαν στο Δέλτα του Έβρου, σύμφωνα με την καταγραφή του προσωπικού της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου, Δαδιάς και Προστατευόμενων Περιοχών Ανατολικής Θράκης.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο