Έκλεισε οριστικά ένα μεγάλο σφαγείο σκύλων στο Βιετνάμ- Τα ζώα διασώθηκαν

από Μυρτώ Τζώρτζου
Δεκαοχτώ σκυλάκια σώθηκαν αυτές τις μέρες από σφαγείο σκύλων του Βιετνάμ. Κάποια από αυτά ήταν έτοιμα για σφαγή και κάποια τα έσωσαν από τα κλουβιά που τα βάζουν για να τα παχύνουν (και μετά φυσικά να τα σκοτώσουν για έδεσμα).
Το σφαγείο κλείνει οριστικά καθώς ο 40χρονος ιδιοκτήτης του Hiep, ο οποίος σκότωνε κατά μέσο όρο 10 με 15 σκύλους καθημερινά, θα μπει στο πρόγραμμα του Models for Change της Humane Society International Humane Society International με σκοπό να γίνει μετάβασή του σε μια άλλη δουλειά.
Η Humane Society International σε συνεργασία με ανθρώπους του Υπουργείου Γεωργίας και Υγείας των Ζώων του Βιετνάμ θα βοηθήσουν ώστε ο Hiep να ασχοληθεί με άλλα πράγματα, όπως γεωργικές δουλειές. Ο ίδιος ανέφερε ότι το έφερε βαρέως αυτό που έκανε και ότι του έφερνε κακή ενέργεια στην οικογένειά του. Και πλέον χαίρεται που θα κάνει κάτι διαφορετικό.
Τα σκυλάκια που ήταν σε άσχημη κατάσταση πήγαν για περίθαλψη και ιατρική φροντίδα.
Το πρόγραμμα Models for Change της HSI ξεκίνησε πρόσφατα στο Βιετνάμ μετά την επιτυχία του προγράμματος στη Νότια Κορέα. Το Models for Change ξεκίνησε στη Νότια Κορέα το 2015 και έχει καταφέρει από τότε να κλείσει 17 φάρμες κρέατος σκύλων και να διασώσει 2.500 σκύλους.
Το πρόγραμμα βοηθά τους ιδιοκτήτες σφαγείων που επιλέγουν να συμμετάσχουν να μεταβούν σε μια νέα επιχείρηση. Σε μια δήλωση, ο Phuong Tham, διευθυντής της Humane Society International στο Βιετνάμ, δήλωσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι που φέρνουμε το πρόγραμμα Models for Change στο Βιετνάμ. Το εμπόριο κρέατος σκύλου δεν είναι μόνο απίστευτα σκληρό, αλλά αποτελεί επίσης πολύ σοβαρό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία από τη μετάδοση δυνητικά θανατηφόρων ασθενειών όπως η λύσσα».

 

CHAU DOAN/AP IMAGES FOR HSI

Humane Society International

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο