Οι εθελοντές του Save the Tails πήγαν σε Δημοτικό Σχολείο στο Ίλιον και μίλησαν στα παιδιά για τα ζώα

από Μυρτώ Τζώρτζου
σχολείο μαθητές

Μια υπέροχη κίνηση έκαναν οι εθελοντές του φιλοζωικού συλλόγου Save the Tails – Εθελοντική Ένωση Φιλόζωων Πετρούπολης, οι οποίοι επισκέφτηκαν το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου για να μιλήσουν στα παιδιά για τα ζώα.

Όπως οι ίδιοι αναφέρουν πρόκειται για μια παρουσίαση που έχει ως κύριους πυλώνες έννοιες όπως ο εθελοντισμός και η φιλοζωία. Στην παρουσίαση που κάνουν μιλούν στα παιδιά για έννοιες και μορφές του εθελοντισμού, για έννοιες και μορφές φιλοζωίας όπου και εστιάζουν περισσότερο στο καταφύγιο και την καθημερινότητα των εθελοντών εκεί. Επίσης δίνουν κάποιες ιδέες/οδηγίες στα παιδιά σχετικά με το πώς να βοηθήσουν ένα αδέσποτο ζώο (φωλιά, τροφή, κτηνίατρο, φιλοζωική του δήμου) και συζητούν σχετικά με το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν ένα αδέσποτο ζωάκι ανάλογα με τη δίκη του συμπεριφορά (εάν είναι φιλικό ή επιθετικό απέναντί τους). Τέλος στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού μιλούν στα παιδιά για τη στείρωση, για την κακοποίηση και τις διάφορες «κρυφές» μορφές της.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης οι εθελοντές τονίζουν στα παιδιά βασικές έννοιες όπως εθελοντής και φιλόζωος και συζητάνε αρκετά για το σεβασμό που πρέπει να τρέφουν απέναντι στα ζώα ανεξαρτήτως συγκυριών.

Η παρουσίαση είναι διαδραστική και δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να συμμετέχουν και να μοιραστούν εμπειρίες τους. Στο τέλος υπάρχει χρόνος για να αναλύσουν πιθανές απορίες των παιδιών ή πράγματα που δεν κατάλαβαν.

Τα μέλη της Save the Tails – Εθελοντική Ένωση Φιλόζωων Πετρούπολης αναφέρουν: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το σχολείο, τον διευθυντή και τον σύλλογο διδασκόντων που μας έδωσαν την ευκαιρία να κάνουμε την παρουσίασή μας!

Και φυσικά τους μικρούς μας φίλους που ήταν υπέροχοι και παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον.

Ελπίζουμε να μας ξανά δοθεί η ευκαιρία να παρουσιάσουμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα και σε άλλα σχολεία της πόλης μας καθώς η αξία του εθελοντισμού και του σεβασμού προς κάθε μορφή ζωής πρέπει να μεταδίδονται από μικρή ηλικία στα παιδιά.»

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο