Έκκληση για βοήθεια κάνουν οι εθελοντές που ανέλαβαν τον σκυλάκο της Ριτσώνας που βρέθηκε σε άθλια κατάσταση

από Μυρτώ Τζώρτζου

Έκκληση για οικονομική βοήθεια κάνουν οι εθελοντές Stray’s Souls Chalkida για τον Βινςτο σκύλο-φάντασμα της Ριτσώνας.

Ο δύστυχος σκυλάκος περιφερόταν σε αυτή την κατάσταση που βλέπετε στις φωτογραφίες, χωρίς φυσικά κανείς να έχει ενδιαφερθεί για αυτόν. Η ομάδα ενημερώθηκε ότι ένα σκυλί χωρίς τρίχωμα βρίσκεται εκεί. Όταν έφτασαν οι εθελοντές στο σημείο που ήταν, δεν πίστευαν στα μάτια τους.
Ένα πλάσμα μεταξύ ζωής και θανάτου. Ένα φάντασμα. Κοκαλιασμένο, γεμάτο δερματίτιδα και ψώρα. Μεταφέρθηκε άμεσα στο κτηνιατρείο. Έγιναν αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις και βρέθηκε θετικός στη λεισμανίαση. Του δόθηκαν επίσης χάπια για τα παράσιτα και μπήκαν και αμπούλες για την αντιμετώπιση της ψώρας. Η ομάδα επίσης αναφέρει ότι τα λευκά του αιμοσφαίρια ήταν πολύ υψηλά από τις πληγές που έχει σε όλο το σώμα από τη δερματίτιδα.

Ο σκύλος, όπως καταλαβαίνουμε, έχει πολύ δρόμο μπροστά του. Θα χρειαστεί επανεξέταση, επανέλεγχος και μόλις τελειώσει την αντιβίωση, θα ξεκινήσει μιλτεφοράν.  Πρέπει να σταματήσει να πονάει και να κάνει πληγές στο σώμα του ώστε να γίνει και πάλι όπως ήταν.

Χρειάζεται επίσης ειδική τροφή, βιταμίνες και μπάνια με ειδικό σαμπουάν.

Οι άνθρωποι που τον έχουν αναλάβει είναι εθελοντές. Τα χρήματα που θα χρειαστούν όλο αυτό το διάστημα είναι αρκετά. Κάνουν έκκληση να βοηθήσουμε όπως μπορούμε. Αν θέλει κάποιος να προσφέρει ακόμα και λίγα ευρώ για τον ταλαιπωρημένο Βινς, μην το σκεφτεί. Ας το κάνει. Ο σκυλάκος έχει την ανάγκη μας.

Ο λογαριασμός της τράπεζας

GR31 0171 5790 0065 7916 3081 113
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ

ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΛΟΓΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ Δ.Τ ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ ΨΥΧΕΣ

Stray’s Souls Chalkida

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο