Ρόδος: Επέστρεψε στη φύση το μικρό Πλατώνι που είχε χτυπηθεί από αυτοκίνητο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Τα τροχαία με ελαφάκια είναι δυστυχώς πολύ συχνά. Η μεγάλη ταχύτητα των οδηγών είναι τις περισσότερες φορές η αιτία που χτυπιούνται αυτά τα υπέροχα ζώα. Κάποια δεν τα καταφέρνουν. Κάποια άλλα μεταφέρονται σε κτηνιατρείο και γίνονται καλά. Και στη συνέχεια επανεντάσσονται και πάλι στο φυσικό τους περιβάλλον. Και αυτό είναι το πιο ευχάριστο από όλα.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και το Πλατώνι που επανένταξαν αυτές τις μέρες οι εθελοντές στη Ρόδο, όπως αναφέρει η σελίδα Το Πλατώνι της Ρόδου.

Το μικρό Πλατώνι είχε τραυματιστεί σε τροχαίο όπου και εντοπίστηκε από περαστικούς οδηγούς, οι οποίοι στη συνέχεια το πήγαν σε ασφαλές σημείο εκτός δρόμου ώστε να μην ξανατραυματιστεί από άλλο αυτοκίνητο. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Δασική Υπηρεσία ώστε να παραλάβει το τραυματισμένο ζώο και να το μεταφέρει στο κτηνίατρο. Εκεί του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Ευτυχώς το Πλατώνι ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και αποφασίστηκε η επανένταξή του. Του δόθηκε μάλιστα το όνομα Πλάτωνας από τρία παιδάκια που άνοιξαν την πόρτα απελευθέρωσής του για να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του στο φυσικό του περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο