Ρόδος: Γυναίκα έσωσε σκυλάκι που το είχαν σε χωράφια μόνιμα δεμένο και άρρωστο να διώχνει τα ελάφια

από Μυρτώ Τζώρτζου
Η ιστορία που θα πούμε παρακάτω είναι μια θλιβερή αλλά συνηθισμένη ιστορία στη χώρα μας εδώ και δεκαετίες. Που μετά από τόσους αγώνες φιλοζωικών, εθελοντών ακόμα και τουριστών συνεχίζεται παρανόμως σε όλα σχεδόν τα χωριά-κυρίως στις νησιωτικές περιοχές.
Πρόκειται για τα μόνιμα δεμένα σκυλιά στο πουθενά, τα λεγόμενα σκιάχτρα ή βαρελόσκυλα, τα οποία έχουν για να διώχνουν συνήθως μακριά τα πουλιά από τα χωράφια τους.
Υπάρχει και η σύγχρονη εκδοχή αυτών των βαρελόσκυλων. Είναι δεμένα μόνιμα όχι σε βαρέλι αλλά στο σπιτάκι που τους παρέχουν. Το αν τους έχουν νερό ή φαγητό είναι άλλο θέμα. Το αν είναι άρρωστα ή όχι και αυτό επίσης είναι ένα άλλο θέμα.
Ένα τέτοιο σκυλάκι, ράτσας Beagle, συνάντησε τυχαία η Anna Adamopoulou από τη Ρόδο, η οποία πήγαινε βόλτα στην περιοχή του χωριού Σαλάκου, στη δυτική πλευρά της Ρόδου.
Το σκυλάκι ήταν κάπου μόνο του, δεμένο δίπλα στο κλουβί του. Μέσα στο κλουβί είχε νερό αλλά όχι φαγητό. Κάποιος σίγουρα το είχε και το έβαλε εκεί μόνιμα δεμένο για τους δικούς του λόγους. Το ζώο δεν ήταν καλά καθώς ήταν γεμάτο όγκους, τους οποίους, καθώς είχαν γίνει χάλια, έγλειφε.
Το πλασματάκι αυτό, όπως αναφέρει η κυρία που το βρήκε, ήταν πολύ φιλικό και ήθελε παρέα. Τι να κάνει άλλωστε μόνο του εκεί; Αρχικά σκέφτηκε να το λύσει. Όμως σίγουρα κάποιος το είχε.
Έφυγε από το μέρος με μεγάλη στενοχώρια. Όμως δεν το άφησε έτσι. Δεν το ξέχασε. Μίλησε με τους εθελοντές και πήρε τις κατάλληλες οδηγίες. Και επέστρεψε στο σημείο.
Μόλις την είδε, το σκυλάκι άρχισε να κλαίει. Εμφανίζεται και ο πατέρας αυτού που είχε το ζώο. Παράλληλα πήγαν και κάποιοι από το τοπικό αστυνομικό τμήμα.
Ο αγρότης ανέφερε πως είχαν το ζώο εκεί για να… διώχνει τα ελάφια, προστατεύοντας τις καλλιέργειές τους. Ότι το φροντίζουν, άσχετα του ότι δεν το είχαν πάει ποτέ σε κτηνίατρο, και τα σχετικά που λέγονται στις ανάλογες περιπτώσεις. Η κασέτα πάντα είναι ίδια. Τον όγκο που είχε δεν τον είχαν δει να τον φροντίσουν;
Στη συνέχεια κατέφθασε και ο υιός-«ιδιοκτήτης» που είπε πως πήρε το σκυλί από κάποιον άλλο γνωστό του και το έβαλε να φυλάει τη σοδειά από τα ελάφια. Στην ερώτηση που του έγινε πώς είναι δυνατόν να είναι μόνιμα δεμένο και με έναν τεράστιο όγκο, εκείνος απάντησε “μα πώς θα λύσω το πρόβλημα με τα ελάφια”.
Έγινε η καταγραφή του περιστατικού και το ζώο πήρε το δρόμο για το κτηνιατρείο, όπου η διάγνωση ήταν παραμελημένη μαστίτιδα, η οποία είχε δημιουργήσει τον όγκο. Πρόκειται για μια όμορφη σκυλίτσα 11 ετών. Καλόκαρδη και πανέμορφη. Θα πάρει αντιβίωση για κάποιες μέρες και στη συνέχεια θα χειρουργηθεί.
Η κυρία που βρήκε και έσωσε την ταλαιπωρημένη σκυλίτσα αναφέρει:
“Κάνω αυτή την ανάρτηση για να ενημερώσω όσους ενδιαφέρθηκαν κι αγωνιούσαν, να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Κυνοκομείου για την ενημέρωση του πώς πρέπει να κινηθώ, και κυρίως την Κα Βελόνη για την καίρια υποστήριξη και παρέμβαση!
Επίσης θα ήθελα, μόλις κάνει τη θεραπεία της, να διεκδικήσει κάποιος το όμορφο αυτό κεφαλάκι, την ευγενέστατη αυτή ψυχούλα που καταφέρνει να σε «δέσει» ψυχικά σε δευτερόλεπτα!!! Εγώ, όπως σας είπα, έχω ήδη δυο ηλικιωμένα ζώα στο σπίτι μου και δεν μπορώ, παρόλο που θα το ήθελα παρά πολύ!!!
 Ας κάνουμε κοινοποιήσεις για να βρεθεί ο άνθρωπος που θα δώσει ζεστασιά και αγάπη στο σκυλάκι!”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο